Beograd će razmotriti povratak do 1000 naših bezbednosnih snaga na KiM po rezoluciji 1244

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se na vanrednoj konferenciji za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije.

– Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je hapsio vino i rakiju i napadao porodicu Petrović, i nakon što je Kurti maltretirao našu decu u Leposaviću dok su bebe i dečica spavala u vrtiću. Možete da zamislite samo kako su se osećali roditelji. Prema našim saznanjima preko 300 do 350 policajaca, što pripadnika ROSU sa dugim cevima pod punom ratnom opremom su upali na sever KiM i rasporedili su se i okupirali celu Kosovsku Mitrovicu.  – rekao je Petković.

– Stotine njih upalo je na sever iako po briselskom sporazumu nemaju pravo na to. I to svi dobro znaju i svi se prave ludi i dopuštaju Kurtiju da ide u opasnu akciju i ima za cilj sahranjivanje Briselskog sporazuma.

– Vučić će imati važne sastanke i kada dođe vreme obavestiće javnost o svemu. Sada imajući u vidu da Kurti želi da izazove nasilje i protera Srbe sa KiM, Beograd će razmotriti povratak do 1000 naših bezbednosnih snaga na KiM po rezoluciji 1244. Nećemo dozvoliti novu Oluju i proterivanje našeg naroda i stradanje našeg naroda na KiM.

Podsetimo, više od 200 pripadnika Kosovske policije ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu i drži pod blokadom grad. Policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

4 komentara

  1. Stvarno? Beograd će, posle 23 godine, RAZMOTRITI povratak do 1000 (pripadnika) naših bezbedonosnih snaga na KiM, prema Rezoluciji 1244.

    Da li će razmotriti? Šta li je dosad čekao?

    Neće Beograd (čitaj: Vučić) ni razmotriti! Jer on ništa NE SME, jer svaki zahtev može loše da se shvati od naših “prijatelja” u EU i da udalji Srbiju od “puta bez alternative”, što je bio ideal i “žutih” i ovih u duginim bojama. A svaki, iole patriotski narativ, melem na ranu naroda – varka, jer u suštini ne znači baš ništa!

  2. Kova Belenzada

    Prosto je neverovatno da ce iko razuman poverovati praznim obecanjima aktuelne vlasti Srbije, obzirom da je ta ista vlast tokom desetogodisnjeg perioda, ukinula sve funkcije srpske drzavnosti na Kosovu i Metohiji!
    Ovo obecanje “ramatranja” po Rezoluciji 1244 je ocigledno jos jedna u nizu rezimskih dimnih zavesa, da bi se prikrili istinski politicki procesi i drzao jezik za zubima onima, koji imaju i znanje i odlucnost da ne prihvate saucesnistvo u zakulisnoj izdaji Kosova i Metohije.

    6
    1
  3. Odavno je trebalo u pregovorima zahtevati da se obavljaju na mestu i u organizaciji odakle dolaze svi problemi, dakle u okupacionoj bazi – tzv. Bondstilu. I vokabular je trebao biti drugačiji jer vlasti u APKiM, većinom Šiptari, nisu digli pobunu,jer su imali najveću autonomiju u Evropi već narkotrgovci Tači i Haradinaj a to znači teroristi.

    4
    2
    • preovladavaju iskrivljene informacije

      @: Greškom sam kliknuo plus, nije važno, mogu i pet plusa da ti upišem ako ti je stalo do toga.
      Mnogo grešiš u komentaru o problemima koje ne poznaješ, tako da širiš dezinformacije na štetu kosmetskih Srba i Srbije. Masovne albanske separatističke demonstracije 1968, 1971, 1981… – nemaju veze sa narkotrgovcima jer tada se nije trgovalo drogom, narkoticima, niti su kriminalni elementi (za pljačke, devize, belo roblje…) bili vodje pobuna i demonstracija, niti je baza Bondstil” mesto za pregovore, rasprave. Kažeš većinski Šiptari nisu digli pobunu jer su imali najveću autonomiju u Evropi već narko trgovci i teroristi. Nisu Šiptari organizatori ali bili su učesnici demonstracija indoktrinirani sistemskom separatističkom indoktrinacijom da se vrše razni zulumi i etnički progon Srba da se otme srpska zemlje. Predsednik Albanije Enver Hodža je 1960-tih god. javno propagirao, citiram: …najmanje petoro dece u šiptarskim porodicama… i na Kosovu, ko ima manje taj je neprijatelj Šiptara-Albanaca. Glavna Igumanija iz manastira (?) na Kosovu 1987 godine dala je podatak iz manastirske knjige: “nekada 750 čisto etnički srpska sela… na Kosovu – sada su etnički čisto albanska, očišćena od Srba i nealbanaca. U pitanju je aktivna šiptarska šovinističkoekspanzionostučka ideologija da se otme teritorija po narodnoj: čije ovce njegova livada!
      Tačno je da su Šiptari u Titivo i srpsko vreme bili maksimalno privilegovani i tolerisani: imali autonomiju-državu u državi (u školama smo učili da su date autonimije KiM i Vojvodina zbog brojnih nacionalnih manjina u tim autonomijama da zajedno lakše samoupravljaju. Nije autonomija data samo šiptarima nego svim nacionalnim manjinama, ali danas mnogi Srbi to izokreću u korist Šiptara kao njima data autonomija (oni sad hoće Republiku-nezavisnost(!)). Imali su Šiptari kao nacionalna manjina i Univerzitet na albanskom jeziku i brojne fakultete što nijedna manjina u svetu nije imala, imali ogroman natalitet a krivili Srbiju da su nerazvijeni i zaostali (dobili ogromne fondove za nerazvijeno Kosovo), iskoristili naivne Srbe i danas ostvarili cilj oteli KiM. Ja sam imao desetinu parola na Miloševićevom mitingu na Ušću Save u BGD: jedna: “umesto hvala za Univerzitet šiptrske manjine na Kosovu – dobili smo strahovitu separatističku indoktrinaciju i majorizaciju albanske omladine”. Ima mnogo toga da se kaže o metodama pritisaka i uzrocima iseljavanja srba sa KiM. Toga ima u izvesnoj meri i u zapadnoj Makedonijei: iz mešovitih sredina (šiptarskog okruženja) pravoslavci se iseljavaju u naselja, sredine gde nema Šiptara. Da ne dužim, hvala na razumevanju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *