NEMA DOGOVORA U BRISELU: Srbiji ponuđeno neprihvatljivo rešenje

Srbiji je danas u Briselu, na sastanku koje je Evropska unija sazvala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, ponuđeno rešenje koje je ponižavajuće za Srbiju, potvrđeno je Sputnjiku.

Rešenje koje je ponuđeno trebalo bi da derogira Briselski sporazum, što Srbija nije mogla da prihvati, navodi naš izvor.
Žozep Borelj, visoki komesar EU za spoljnu politiku, i Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU za dijalog, najpre su se sastali sa Kurtijem, pa sa Vučićem, a usledio je i zajednički sastanak.
U fokusu sastanaka je pronalaženje izlaza iz aktuelne krize i izbegavanje bilo kakve eskalacije i tenzija na terenu, sa akcentom na pitanje registarskih tablica, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

2 komentara

  1. Slušala sam Vučićevo obraćanje narodu, posle briselskog sastanka.

    Redundancija, kao uvek, moj Vučiću!

    Čuvanje mira po SVAKU cenu JESTE slabost. Dođe vreme kad taj stav postane preskup za ceo narod… i šta onda?

    Traženje SAMO ZSO je minimalistički zahtev; trebalo je tražiti što više, da bi se dobilo NEŠTO: povratak proteranih; vraćanje otetih imanja, stanova, sve imovine; povratak dela srpske policije i vojske, prema Rezoluciji 1244 – ali NE DANAS, nego JUČE: pre DVE DECENIJE!!! ili bar od početka narodnog poverenja datog Vučiću. Ugledati se na Šiptare…

    Definitivno: tzv “međunarodna zajednica” nam nije ni prijatelj niti cilj. A Borelj, Lajčak i ostali u stilu: “Hulje lepo zbore, al’ nitkovski rade!” su licemeri… Vučić lepo reče: “Kao da je neko Šiptarima šapnuo kako da postupe u Briselu”. Pa, i JESTE! Šapnuo – nema nikakve sumnje.

  2. Od početka je neko osmislio lošu terminologiju. Pa je tako teroristička pobuna UČK prevedena kao
    OVK nekada sa prefiksom takozvana a nekad ne. A da se radi o terorizmu svedoči to što Šiptari
    nisu imali nikakav razlog za se oružanu pobunu jer su imali najveću autonomiju u Evropi kroz:
    školstvo, medije i univerzitet – na njihovom jeziku a u socijalnim davanjima su imali prednost 4:1
    u korist Šiptara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *