Власти у Херсону саопштиле су да су одбијени напади Оружаних снага Украјине

Заменик шефа херсонске администрације Стремоусов известио је о одбијеним нападима Оружаних снага Украјине

Ситуација у Херсону је стабилна, напади непријатеља су одбијени, кретање људи је слободно, рекао је Кирил Стремоусов, заменик шефа регионалне администрације.
„Данас, 22. октобра, у девет ујутру, ситуација у Херсону је стабилна. Непријатељ покушава да се пробије, али га одбијају Министарство одбране и Национална гарда“, рекао је званичник у видео снимку објављеном на његовом Телеграм каналу.
Он је напоменуо да се наставља евакуација људи са десне на леву обалу Дњепра. Такође им је дата могућност да путују у друге руске регионе на безбедној удаљености од бојишта. Према речима херсонских власти, Оружане снаге Украјине се спремају за контраофанзиву.

Украјинске трупе су у петак увече извеле ракетни напад на цивилни прелаз у Херсону. Према наводима надлежних, коришћене су касетне ракете америчког МЛРС ХИМАРС, пуњене фрагментационим елементима ради већег штетног дејства.
Четири особе су погинуле, међу којима и директорка ТВ канала Таврија, која је, према речима друге херсонске службенице, Екатерине Губареве, раније радила за руски канал Москва 24, РТ и у влади Москве. Повређено је 13 особа, укључујући сниматеља Руслана Воскресенског, дописника Константина Мочара и новинара Влада Луговскаја.

Извор: https://ria.ru/20221022/kherson-1825858038.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *