Стремоусов: заустављено је напредовање украјинских трупа у Херсонској области

Напредовање украјинских трупа у Херсонској области је заустављено, изјавио је за РИА Новости заменик начелника регионалне администрације Кирил Стремоусов.

Према његовим речима, непријатељске трупе су заглавиле у ватреном џепу код села Дудчан на северу региона. Руска војска је заузела линију одбране, авијација и артиљерија раде.

Стремоусов је такође додао да Оружане снаге Украјине покушавају да нападну из више праваца, али свуда наилазе на снажан отпор.

Крајем августа Оружане снаге Украјине су покушале контраофанзиву на правцу Херсон-Николајев. Руско Министарство одбране известило је о успешном одбијању напада. Непријатељски губици су износили више од 1200 војника.

Стремоусов је тада напоменуо да је неуспела контраофанзива изведена под личним руководством украјинског председника Владимира Зеленског.

Такође, пре неколико дана, из пресретнутих радио-веза војног особља 5. механизоване чете 53. бригаде Оружаних снага Украјине, сазнало се да Оружане снаге Украјине трпе велике губитке у јужном правцу.

Извор: https://aif.ru/incidents/prodvizhenie_ukrainskih_boevikov_v_hersonskoy_oblasti_ostanovleno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *