Оператер дронова говорио је о дуелима дронова хеликоптера током специјалне операције

Командант групе за обуку оператера беспилотних летелица Деветог пука Народне милиције ДНР са позивним знаком Тарик рекао је за РИА Новости о главним методама борбе против беспилотних летелица.
Дакле, у оквиру специјалне операције користе се и „пушке за обарање дронова“, које тренутно недостају, и ваздушни ован. Саговорник агенције напомиње да познаје неколико успешних примера.

„Знам случајеве – момци су користили овна, и успели да спасу своју „птицу“, али и да у исто време оборе „птицу“ непријатеља. За то је потребна одређена путања. Имамо веште мајсторе“, рекао је Тарик.

Он је напоменуо да се оператери дронова још не подучавају техникама ваздушног боја због недостатка дронова за обуку.
„Није много ефикасно у борби. Требало би да се створи одређена ситуација. То јест, када сте приметили непријатељски дрон, брзина, угао напада. <. ..> и битка је већ у току. Највероватније ће страдати и „птица“ која напада“, закључио је „Тарик“.

Група за обуку пилота-оператора беспилотних летелица формирана је од мобилисаних регрута из ДНР и војних лица деветог пука, који већ имају борбено искуство. Настава се одржава на једном од полигона ДНР у условима блиским борбеним.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *