ТАЈНЕ ФУСНОТЕ

ФОТО: PRINT SCREEN

Скоро да је редовна пракса да уговоре са страним инвеститорима, поред обилне домаће финансијске подршке, прати и сенка тајних клаузула, углавном у корист стране компаније а на штету радника и наше државе

Није, такорећи, ни утихнула најава председника Александра Вучића да ће нови „Фијатов“ електрични модел упослити „пола Србије“, а нова вест је Крагујевчанима дигла косу на глави од страха јер је фабрика кренула у затварање, с претњом отказима радницима уколико не прихвате социјални програм или одлазак у друге „Стелантисове“ фабрике у Европи. Вест је велики удар и за запослене, чијим породицама следи егзистенцијална неизвесност, и за град Крагујевац и његов привредни опоравак.

ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛ А само неколико дана раније све је изгледало другачије. После састанка с представницима компаније „Стелантис“ председник Вучић рекао је да ће се у крагујевачком „Фијату“ производити електрични аутомобил типа „фијат панда“.

„Ми данас почињемо нову еру у инвестицијама у нашу земљу и у нашем понашању у будућности. Потписали смо договор о финансирању електричног аутомобила који ће се производити у Крагујевцу“, рекао је том приликом Вучић.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.