ПУТИН ПОТПИСАО УКАЗ: Сви резервисти руске армије морају да се јаве на војну обуку

Руски председник Владимир Путин потписао је указ о којим се позивају руски резервисти на војну обуку у 2022. години, пише РИА Новости.

– Позивамо 2022. године све држављане Руске Федерације који се налазе у резервном саставу да прођу војну обуку у Оружаним снагама Руске Федерације, државним службама безбедности и федералним службама безбедности – наводи се у документу.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Поред тога, наложено је Кабинету министара и извршним органима руских региона да обезбеде спровођење мера у вези са позивом грађана у кампове за обуку, као и са одржавањем ових кампова за обуку.

Подсећамо, лидер Доњецке Народне Републике је раније данас рекао да се организује масовна евакуација становништва из републике због могуће украјинске инвазије. Према његовим речима, у договору са руским руководством, спремна су места пријема и смештаја у Ростовској области.

Губернатор Ростовске области Василиј Голубев обратио се председнику Русије Владимиру Путину са молбом да пружи хитну помоћ у вези неочекивано великог прилива избеглица из Донбаса, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

– Путин је разговарао телефоном са вршиоцем дужности министра за ванредне ситуације Александром Чупријаном и наложио му је да хитно отпутује у Ростовску област како би на лицу места организовао посао за стварање услова за смештај, обезбеђивање топлих оброка и свега неопходног, укључујући медицинску помоћ“, рекао је Песков.

Руски лидер је такође наложио Влади Русије да хитно обезбеди исплату од по 10.000 рубаља (око 115 евра) свакој избеглици која стигне из Донбаса у Ростовску област.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *