Лавров: НАТО геополитички пројекат колонизације

Москва од 1. новембра прекида дипломатске односе с НАТО-ом: Сергеј Лавров

Преговори са Сједињеним Америчким Државама о безбедносним гаранцијама биће одржани у јануару, рекао је министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Са Сједињеним Државама ћемо имати главну рунду преговора, која ће се одржати одмах по завршетку новогодишњих празника“, рекао је он у интервјуу за “Соловјев уживо”.

Шеф руске дипломатије је нагласио да суштину идеја Москве не треба изгубити у дугим преговорима.

“Главно је, како је рекао председник, да нема чаврљања, да се о нашим предлозима не брбља у бескрајним расправама, по чему је Запад познат“, рекао је он.

Истовремено, министар је НАТО назвао геополитичким пројектом колонизације земаља без господара које су остале после распада Варшавског савеза и СССР-а.

“Али то што су већ замахнули, како је Путин рекао, на прагу наше куће, наравно, то нас не може оставити равнодушним“, закључио је он.

Средином децембра Министарство спољних послова Русије објавило је нацрт споразума са Сједињеним Државама и споразума са НАТО-ом. Документи су већ предати Вашингтону и његовим савезницима. Москва предлаже да алијанса пружи гаранције које би искључиле даље ширење блока у источном правцу, посебно на украјинску територију.

Како је Владимир Путин више пута наглашавао, ширење НАТО-а на исток и распоређивање офанзивног наоружања у Украјини су црвене линије за Москву. Заузврат, Лавров је истакао да блок повећава снабдевање Кијева оружјем, а у земљи се повећао и број западних инструктора. Према његовом мишљењу, то би могло да испровоцира украјинске власти „на војне авантуре“, што ствара директну претњу безбедности Русије.

 
ИЗВОР: vostok.rs

3 коментара

  1. Tоплица

    Ако је то са Украином део главног пројекта, онда ће се узалуд преговарати. Добро је што им Русија неће оставити могућност да бескрајно напрдају док главни план не крене. Тојест да Украину довољно ојачају и гурну је у ватру, да би Русија имала везане руке кад Запад крене на Кину ?! Срећом нису ово времена Горбачова и Јељцина.
    Украини ово није први пут да се курва са геостратешким положајем. Сетимо се само времена кад су Швеђани, тада најјача војска Европе, самоуверено кренули на Москву а украински атаман Мазепа им пришао у критичном моменту, што је могло да буде кобно по Славенску ствар. Сређом енергија и ум Петра Великог са чврстом русском руком сломише Швеђане заувек .

    23
    • ninguno y nunca

      NATO je neokrvoločna organizacija mondijalnig opsega. Treba je združenim slobodnim snagama razoružati i ukinuti.
      Ima sredstava za to, ali nema pameti i jedinstva.
      Sjetite se koliko je arapskih država stalo na stranu NATOa prilikom masakra Iraka.
      SRAMOTA!!!

      18
  2. Ето примера шта се дешава кад се НАТО приближи границама неке државе. Обично то буде држава која има своје држављане са обе стране границе и то је за Америку и НАТО идеална ситуација да испровоцирају рат. Али мислим да ће им се та тактика овог пута обити о главу.

    21
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *