Karavan prijateljstva za kvalitetnije obrazovanje i bezbednije okruženje

PROGRAM „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ KOMPANIJE NIS

U okviru prošlogodišnjeg ciklusa donirano je 114,5 miliona, a NIS je realizovao program u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica

Kao društveno odgovorna kompanija, NIS je i ove godine kroz svoj program „Zajednici zajedno“ prepoznao potrebe lokalnih zajednica u kojim posluje i doprineo da učenici 83 škole širom Srbije dobiju kvalitetnije obrazovanje i bezbednije okruženje. U okviru prošlogodišnjeg ciklusa donirano je 114,5 miliona, a NIS je realizovao program u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica.
Tako je karavan „Zajednici zajedno“ ove godine na svom putu kroz Srbiju obilazio škole u partnerskim gradovima i opštinama poput Zrenjanina, Žitišta, Srbobrana, Čačka, Novog Sada, Niša, Pančeva, Kanjiže, Požarevca i Beograda, kojima je NIS donirao sredstva za unapređenje digitalizacije nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika.
Jedna od tačaka koje je karavan posetio bila je Sedma beogradska gimnazija, gde su obezbeđena sredstva za opremanje kabineta za fiziku i biologiju, odnosno đaci su dobili interaktivne displeje, pametne table i tablet uređaje za lakšu i bržu realizuju eksperimentalnih i oglednih vežbi iz fizike i biologije.
Digitalnu opremu za osam učionica dobili su učenici Građevinsko-tehničke škole „Neimar“ u Nišu. „Zahvaljujući ovoj donaciji uspeli smo da u doba pandemije objedinimo nastavu i za one učenike koji uče od kuće, i za one koji nastavu pohađaju u školi, što omogućava održavanje časova u realnom vremenu za celo odeljenje. Mi očekujemo da će rezultati na kraju godine biti za 20 odsto bolji, ne samo kada je u pitanju nastava nego i uspeh đaka na maturskom ispitu. Siguran sam da će mnoge generacije učenika imati velike koristi od ove opreme, te i kada govorimo o održivosti projekta, ona je neosporna“, rekao je tom prilikom direktor škole Sreten Vasić.

Uz pomoć donacije NIS-a i učenici iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kanjiži dobili su tri nova informatička kabineta opremljena računarima, laptopovima i projektorima. Svi oni sada, zahvaljujući ovim savremenim sredstvima, imaju priliku da predavanja iz informatike i računarstva, tehnike i tehnologije, ali i sekcije programiranja, robotike i kinematografije prate u skladu s potrebama savremenog vremena. Zoltan Sepeši, direktor škole, naveo je tada da je škola zahvaljujući vrednoj donaciji nabavila 55 računara, dva projektora i dva laptopa i opremila tri učionice za informatiku.
I Lućijan Rođan, direktor OŠ „Isidora Sekulić“ iz Pančeva, izrazio je zahvalnost kompaniji NIS na donaciji koja se u toj školi ogledala u 20 računara i multifunkcionalnom štampaču, vrednim milion dinara. Tom prilikom je istakao da je škola već poznata po dobrim rezultatima učenika iz informatike i robotike, te da će novi informatički kabinet omogućiti da se ova obrazovna ustanova dalje razvija u ovom smeru.
Misija kompanije NIS da učestvuje u kreiranju bolje budućnosti, ulaganjem u obrazovanje, nastavila se i prilikom posete poslednjoj stanici ovogodišnjeg karavana – Osnovnoj školi „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu. Toj školi kompanija NIS donirala je gotovo dva miliona dinara za nabavku 30 računara i sistema za video-nadzor. Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, ovom prilikom je rekao da su ulaganja usmerena ka učenicima i mladima smisao postojanja jedne države i društva. „Naši prijatelji iz NIS-a razumeju koliko nam je potrebno da vi budete bezbedni, jer ako ste vi bezbedni, onda je i nama starijima sve lako i sve ima smisla“, dok je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, izjavio da je osnovni cilj kompanije u okviru društveno odgovornih projekata ulaganje u obrazovanje i bezbednost: „Naša želja je da se učenici u školama osećaju sigurno, da imaju modernu opremu i najbolje uslove za školovanje.“ Istom prilikom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio je prisutnima na realizaciji ovako značajnog projekt i naveo značajno partnerstvo s kompanijom NIS koje se realizuje već dugi niz godina. „U partnerstvu sa kompanijom NIS od 2009. godine gotovo 150 miliona dinara uložili smo u različite projekte. Ti projekti su se uvek ticali unapređenja u našoj lokalnoj zajednici“, rekao je Salapura.
Ulaganje u obrazovanje i mlade i dalje će biti u fokusu kompanije, kako zbog važnosti unapređenja zajednice, tako i zbog daljeg napretka i modernizacije biznisa, jer, kako kažu u NIS-u, ulaganje u obrazovanje i savremene tehnologije važna je investicija u budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *