Караван пријатељства за квалитетније образовање и безбедније окружење

ПРОГРАМ „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“ КОМПАНИЈЕ НИС

У оквиру прошлогодишњег циклуса донирано је 114,5 милиона, а НИС је реализовао програм у сарадњи с Министарством унутрашњих послова, Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и 12 локалних заједница

Као друштвено одговорна компанија, НИС је и ове године кроз свој програм „Заједници заједно“ препознао потребе локалних заједница у којим послује и допринео да ученици 83 школе широм Србије добију квалитетније образовање и безбедније окружење. У оквиру прошлогодишњег циклуса донирано је 114,5 милиона, а НИС је реализовао програм у сарадњи с Министарством унутрашњих послова, Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и 12 локалних заједница.
Тако је караван „Заједници заједно“ ове године на свом путу кроз Србију обилазио школе у партнерским градовима и општинама попут Зрењанина, Житишта, Србобрана, Чачка, Новог Сада, Ниша, Панчева, Кањиже, Пожаревца и Београда, којима је НИС донирао средства за унапређење дигитализације наставног процеса и повећање безбедности деце и наставника.
Једна од тачака које је караван посетио била је Седма београдска гимназија, где су обезбеђена средства за опремање кабинета за физику и биологију, односно ђаци су добили интерактивне дисплеје, паметне табле и таблет уређаје за лакшу и бржу реализују експерименталних и огледних вежби из физике и биологије.
Дигиталну опрему за осам учионица добили су ученици Грађевинско-техничке школе „Неимар“ у Нишу. „Захваљујући овој донацији успели смо да у доба пандемије објединимо наставу и за оне ученике који уче од куће, и за оне који наставу похађају у школи, што омогућава одржавање часова у реалном времену за цело одељење. Ми очекујемо да ће резултати на крају године бити за 20 одсто бољи, не само када је у питању настава него и успех ђака на матурском испиту. Сигуран сам да ће многе генерације ученика имати велике користи од ове опреме, те и када говоримо о одрживости пројекта, она је неоспорна“, рекао је том приликом директор школе Сретен Васић.

Уз помоћ донације НИС-а и ученици из Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Кањижи добили су три нова информатичка кабинета опремљена рачунарима, лаптоповима и пројекторима. Сви они сада, захваљујући овим савременим средствима, имају прилику да предавања из информатике и рачунарства, технике и технологије, али и секције програмирања, роботике и кинематографије прате у складу с потребама савременог времена. Золтан Сепеши, директор школе, навео је тада да је школа захваљујући вредној донацији набавила 55 рачунара, два пројектора и два лаптопа и опремила три учионице за информатику.
И Лућијан Рођан, директор ОШ „Исидора Секулић“ из Панчева, изразио је захвалност компанији НИС на донацији која се у тој школи огледала у 20 рачунара и мултифункционалном штампачу, вредним милион динара. Том приликом је истакао да је школа већ позната по добрим резултатима ученика из информатике и роботике, те да ће нови информатички кабинет омогућити да се ова образовна установа даље развија у овом смеру.
Мисија компаније НИС да учествује у креирању боље будућности, улагањем у образовање, наставила се и приликом посете последњој станици овогодишњег каравана – Основној школи „Др Јован Цвијић“ у Зрењанину. Тој школи компанија НИС донирала је готово два милиона динара за набавку 30 рачунара и система за видео-надзор. Александар Вулин, министар унутрашњих послова, овом приликом је рекао да су улагања усмерена ка ученицима и младима смисао постојања једне државе и друштва. „Наши пријатељи из НИС-а разумеју колико нам је потребно да ви будете безбедни, јер ако сте ви безбедни, онда је и нама старијима све лако и све има смисла“, док је Кирил Тјурдењев, генерални директор компаније НИС, изјавио да је основни циљ компаније у оквиру друштвено одговорних пројеката улагање у образовање и безбедност: „Наша жеља је да се ученици у школама осећају сигурно, да имају модерну опрему и најбоље услове за школовање.“ Истом приликом градоначелник Зрењанина Симо Салапура захвалио је присутнима на реализацији овако значајног пројект и навео значајно партнерство с компанијом НИС које се реализује већ дуги низ година. „У партнерству са компанијом НИС од 2009. године готово 150 милиона динара уложили смо у различите пројекте. Ти пројекти су се увек тицали унапређења у нашој локалној заједници“, рекао је Салапура.
Улагање у образовање и младе и даље ће бити у фокусу компаније, како због важности унапређења заједнице, тако и због даљег напретка и модернизације бизниса, јер, како кажу у НИС-у, улагање у образовање и савремене технологије важна је инвестиција у будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *