Business Insider: Bajden nema pravo da SAD zbog Ukrajine uvuče u nuklearni rat sa Rusijom

BELA KUĆA UPOZORENA DA NJENA RETORIKA POVODOM UKRAJINE NE ODGOVARA INTERESIMA AMERIKE

VAŠINGTON treba da odustane od konfrontacije sa Rusijom na ukrajinskoj teritoriji, pošto Ukrajina nije u sferi interesa SAD, upozorio je Džoa Bajdena Business Insider.

       Njegov kolumnista Saša Glazer upozorenje je ovako obrazložio:

       „Da li će predsednik Bajden poslati američke muškarce i žene da se bore i umiru za Ukrajinu? Retorika predsedničke administracije ne odgovara interesima naše zemlje i u velikoj meri povećava rizik da SAD budu uvučene u rat sa Rusijom. SAD, dajući Kijevu kvazi-bezbednosne garancije, igraju izuzetno opasnu igru koja bi mogla da dovede do sukoba sa nuklearnom silom“.

       Business Insider je dodatno ukazao:

       „Ulazak Ukrajine u NATO približiće oružane snage Severnoatlantske alijanse ruskim granicama, a za Moskvu je od vitalnog značaja da spreči takav scenario, pa će Rusija učiniti sve da to odujeti. Bela kuća mora tačno da proceni da li vredi započeti treći svetski rat zbog teritorije koja nije bitna za bezbednost Amerike“.

       Glazer navodi da je Rusija već pokazala spremnost da snosi značajne troškove kako bi sprečila orijentaciju susedne države (Ukrajine) na Zapad, a da ni godine ekonomskog pritiska i sankcija nisu promenile spoljnu politiku Moskve.

IZVOR: http://fakti.org/alter-america/business-insider-bajden-nema-pravo-da-sad-zbog-ukrajine-uvuce-u-nuklearni-rat-sa-rusijom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *