Sportom do uspeha

Ono što ulažemo u sebe vraća se višestruko, a ono što ulažemo u zajednicu, prvenstveno u najmlađe, odjekuje kroz generacije

Srbija je mala zemlja, ali sportska velesila – čulo se nebrojeno puta u sportskim krugovima, ali i među onima koji su za nju saznali zahvaljujući uspesima naših sportista.

TRUD, ENERGIJA I PODRŠKA Zemlja koja je oduvek bila tek raskršće na putu velikih sila, u sportu uporno odoleva svetskim divovima. Ti istinski ambasadori naše zemlje doneli su nam bezbroj neprospavanih noći, navijanja i radosti, a mi smo, u godinama uspeha koje su se nizale, na neki način zaboravili da se zapitamo koliko je truda, energije i nadasve podrške potrebno da se postane šampion.
Skorašnja istraživanja pokazuju da se svako peto dete u Srbiji ne bavi sportom, dok se fizička aktivnost većine svodi na časove fizičkog u školi. Globalni trend društvenih mreža uzeo je maha među decom, a trka za novcem među roditeljima. Od generacije koja je sve svoje slobodno vreme provodila napolju, dolazimo do generacije „fejsbukovaca“ i „tviteraša“. Kako bi Srbija ne samo ostala zemlja šampiona već i da bi se najmlađima ukazalo na višestruku korist bavljenja sportom, potrebna su značajna ulaganja u sportske aktivnosti i odgovarajuća sportska infrastruktura. Veoma je značajna podrška društveno-odgovornih kompanija, među kojima je i NIS – svojim dugogodišnjim delovanjem NIS promoviše bavljenje sportom, usvajanje sportskih vrednosti i zdravog načina života.
Kompanija NIS je već godinama generalni sponzor trofejnog Košarkaškog kluba „Partizan“. NIS podržava i Odbojkaški klub „Vojvodina“, rasadnik talenata, u kome je stasala većina velikana srpske odbojke. Ipak, pored podrške vrhunskom sportu, ova kompanija sprovodi i ciljane akcije približavanja sporta našim najmlađim sugrađanima, među kojima je NIS-ova besplatna „Otvorena škola tenisa“, koja se realizuje u saradnji sa Teniskim savezom Srbije.

PRIJATELJ SPORTA NIS i Teniski savez Srbije sproveli su i akciju „Sportom protiv nasilja“, čiji je cilj bio da se među najmlađima promoviše timski duh i kultura nenasilja. U ovim akcijama dosad je učestvovalo više od 50.000 hiljada dece.
Takođe, u skladu sa svojim sloganom „Budućnost na delu“, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, NIS pruža podršku organizaciji projekta „Mini-basket“, usmerenog na razvoj dece u najmlađem uzrastu do 12 godina. Projekat ima za cilj da u deci probudi sportski duh i zdrav način života, dok su takmičarski rezultati u drugom planu. U okviru iste saradnje, NIS podržava i Međunarodni mini-basket festival „Rajko Žižić“, u kome svake godine učestvuje preko 200 ekipa i više od 2.000 dečaka i devojčica iz Srbije i regiona.
Kompanija NIS se pokazala i kao prijatelj sporta u opštinama širom Srbije, gde je uložila značajna sredstva u besplatno bavljenje sportom kroz rekonstrukciju igrališta za decu, sportskih terena, školskih fiskulturnih sala. Između ostalog, najveće dečje igralište u Srbiji, koje se nalazi u gradskom parku u Čačku, rekonstruisano je uz podršku NIS-a, a u saradnji sa Udruženjem građana „Čepom do osmeha“, kompanija NIS je otvorila prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, u Novom Sadu, prilagođeno deci sa posebnim potrebama.
U nizu svojih društveno-odgovornih aktivnosti kompanija NIS realizuje i projekat „Svi smo jedan tim“, koji za zadatak ima promociju sportskog duha i zdravog načina života, ali u okviru koga se realizuju i druženja najmlađih sa svojim uzorima iz domaćih timova i druženja obožavalaca sa svojim sportskim idolima. Na ovaj način najmlađi sportisti i zaljubljenici u sport dobijaju pouzdanu informaciju da iza vrhunskih rezultata stoji naporan rad i mnogo odricanja. Samo oni koji su sportom stigli do uspeha mogu da nam potvrde da se ono što ulažemo u sebe vraća višestruko, a ono što ulažemo u zajednicu, prvenstveno u najmlađe, odjekuje kroz generacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *