Zdrava zajednica – jaka zajednica

 

NIS ulaže gotovo milion evra u zdravstvene institucije širom Srbije

Kompanija NIS ove godine odlučila je da sva sredstva koja je usmerila ka 13 lokalnih zajednica širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište), u ukupnom iznosu od 116,5 miliona dinara, usmeri isključivo u oblasti zdravstvene zaštite dece i omladine, u lokalnim zajednicama u kojima posluje. Kao jedan od vodećih socijalnih investitora u Srbiji i regionu, ova kompanija već godinama ulaže značajna sredstva u podršku zdravstvenim institucijama širom naše zemlje, a dosad, podsetimo, NIS je uložio gotovo 100 miliona dinara u zdravstvene ustanove u kojima se leče naši najmlađi stanovnici.
Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, ovom je prilikom pozdravio inicijativu kompanije NIS koja je sva sredstva programa „Zajednici zajedno“ usmerila u zdravstvo.
„Kao ministar zdravlja uvek iskreno pozdravljam ovakve inicijative u okviru kojih se društveno odgovorne kompanije, poput kompanije NIS, opredeljuju da pruže podršku zdravstvu u gradovima i opštinama širom Srbije u kojima posluju“, rekao je Lončar.
Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, rekao je da je zdravlje dece i mladih dragoceno i naveo značaj ulaganja kompanije NIS u zdravstvene ustanove širom Srbije.
„Naša prava dobit je najbolja moguća budućnost svakog deteta, a investicija u to nije obaveza već privilegija. Uveren sam da će svi pozdraviti našu odluku da, u saradnji s Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama, sva sredstva iz programa ’Zajednici zajedno’ u ovoj godini usmerimo upravo u zaštitu dečjeg zdravlja. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavise od ostvarene dobiti“, rekao je Tjurdenjev.
Da društvena odgovornost za NIS nisu samo reči, na delu su pokazali i zaposleni Kompanije koji su uložili svoje vreme, znanja i napore da podrže one kojima je podrška najpotrebnija. U godini za nama i zvanično je osnovan Klub volontera NIS-a koji su u 2018. realizovali čak devet zapaženih volonterskih akcija.
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, zahvalio je kompaniji NIS na dugogodišnjoj saradnji i naveo značaj podrške zdravstvenim ustanovama u okviru programa „Zajednici zajedno“.
Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. Od ove godine programu se pridružila i 13. lokalna zajednica – Plandište, čime NIS nastavlja da proširuje partnerstvo i prijateljstvo sa opštinama i gradovima širom Srbije. O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno“, koji traje do 22. aprila 2019, mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati konkursa biće objavljeni do 31. maja 2019. godine.

Ulaganja NIS-a u zdravstvene ustanove

NIS je donirao značajna sredstva za nabavku medicinske opreme Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, kao i Univerzitetskoj dečijoj klinici „Tiršova“ u Beogradu. Krajem 2018. godine NIS je uručio donaciju Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu i Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Takođe, kompanija je podržala i Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu, kao i Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“. Prošle godine zajedno s partnerima, Kompanija je učestvovala i u akciji „Magnet za ljubav“, tokom koje je nabavljen uređaj za magnetnu rezonancu za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

Elektrotehnička škola u Pančevu dobila novi kabinet za automatiku, uz podršku NIS-a

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ u Pančevu dobila je savremeno opremljen kabinet za održavanje nastave iz automatike, čije je uređenje podržala kompanija NIS u okviru svog korporativnog programa „Energija znanja“, a na osnovu Memoranduma o saradnji koji su NIS i Elektrotehnička škola potpisali u decembru 2017. Realizacijom ovog memoranduma obezbedili su se uslovi za prilagođavanje školskog programa i školovanje kadrova za poslovne potrebe Rafinerije nafte u Pančevu. Svečanom otvaranju kabineta za automatiku prisustvovao je Nikola Ćurčin, direktor Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Pančevu, direktor Bloka Prerada kompanije NIS Vladimir Gagić, te gosti i prijatelji škole.
NIS je kroz svoj program „Energija znanja“ podržao opremanje kabineta za automatiku u cilju poboljšanja uslova za odvijanje nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi. Kabinet za automatiku opremljen je sa 12 računara, projektorom i didaktičkim sredstvom FESTO Edu kit, koji je namenjen realizaciji vežbi iz sistema automatskog upravljanja, kao i drugih vežbi koje za cilj imaju merenje protoka, pritiska i temperature fluida. Ovim didaktičkim sredstvom simuliraju se uslovi u pravom radnom okruženju i doživljavaju realni uslovi procesne industrije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *