Preča posla

Onima kojima je Krležin rođendan važan, predlažem da o jednom trošku 15. jula obeleže i 76 godina od znamenitog susreta Broza i Pavelića u Zagrebu 1942.

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije umire od raka. Niko ne odgovara.

ŠTA ĆE NAMA KOSOVKA DEVOJKA? U Zakonopravilu Svetog Save napisanom 6727/1219. godine u Poglavlju o pravilima koja su doneta na Šestom vaseljenskom saboru održanom u Konstantingradu šest tisuća sedamdeset šeste godine, u Pravilu broj 68 piše: Ne cepaj knjige, niti daj da se kidaju (Miodrag M. Petrović, Zakonopravilo Svetog Save, izdavač Manastir Žiča, 2004, str. 459).
Našim precima bile su važne knjige. Verujem da će vlada države Srbije i Ministarstvo prosvete dostojno obeležiti osam vekova od nastanka najvažnijeg rukopisa u Srba i da će naći mesto za njegovo izučavanje u školskom sistemu države Srbije. Zašto bi za đake i studente u Srbiji bilo važnije Rimsko pravo od Zakonopravila, koje je inače pravni temelj države Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

[restrict]
U protivnom gde je razlika između autora naših prosvetnih programa i direktora slavističkog seminara Univerziteta Tibingen u Nemačkoj, prof. dr Ralfa Ditera Klugea, koji je 1997. izjavio, potom i napisao, „da se srpskoj deci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije“. Što da srpska deca uče Kosovku Devojku? Šta će im. Bolje da se školuju za di-džeja. Ili da uče kako je biti peder veliko dostignuće evrounijatske kretenizacije. Čudi me kako niko ne reče Francuzima da zaborave Jovanku Orleanku?
Vreme je da se okanemo gluposti i zavaravanja. Čak i predstavnik evrounijata u Beogradu izjavi da za prijem u EU nije dovoljno samo da Srbija prizna „nezavisnu državu“ Kosovo već ima i drugih uslova. Kad obećavaju poglavlja, evrounijaćenje, investicije, slobodnu zonu „zapadnog“ Balkana (molim vlast, novinare, televizijske izveštače, analitičare da prestanu da lažu da se Srbija nalazi na „Zapadnom Balkanu“. Laž vređa razum građana koji su bar gimnaziju završili u Srbiji, Grčkoj, Bugarskoj i evropskim državama koje nisu uvele „Bolonju“), znajte da nas lažu. Imaju svoj cilj i pokušaće da ga ostvare, bez obzira na žrtve. Pogotovu tuđe. Odnosno naše. Imajmo na umu njihove stvarne namere i ne budimo naivni da se s njima može nagoditi. Valja jasno reći. Znamo vaš cilj: Unijaćenje pravoslavnih Srba i prihvatanje vrhovne vlasti rimskog biskupa! Zovu ga i papa. Danas ih ima dvojica. Veruju da će tako lakše unijatiti Srbe.

ULTIMATUMI – BEČKI I AMERIČKI Kao što je Beč postavljao Ultimatum od 10 tačaka 1914. godine Kraljevini Srbiji, tako i danas kome šta padne na pamet traži nešto od Srbije. Amerikanci hoće da se otkriju krivci za smrt braće Bitići koja su došla iz iste te Amerike na tlo države Srbije 1999. godine da ratuju protiv Srbije. Sad bi oni koji su branili državu Srbiju trebalo da odgovaraju što su u ratu likvidirali neprijatelja. Slično je tražio i Beč u tačkama 5 i 6 Ultimatuma. Hteli su da u Srbiju pošalju „svoje agente radi ugušivanja prevratničkog pokreta protiv teritorijalnog integriteta Austrougarske monarhije i da se otvori sudska istraga nad onim pristalicama koje se nalaze na teritoriji srpskoj“. Vlada Kraljevine Srbije je ultimatum odbila.
Dok Hrvatskom odjekuje Ubij Srbina! i Nek Beograd gori! uz hitlerovske pozdrave, ili igraju uz stihove u Čapljini klaonica bila / puno Srba Neretva nosila, na Kosovu i Metohiji hapse i prebijaju Srbe, u Beogradu je najvažniji zadatak „kulturne elite“ organizovanje proslave 125 godina od rođenja Miroslava Krleže. Onima kojima je Krležin rođendan važan, predlažem da o jednom trošku 15. jula obeleže i 76 godina od znamenitog susreta Broza i Pavelića u Zagrebu 1942.
Predsednik države Srbije se javno pohvalio ili požalio kako dnevno pročita nekoliko stotina stranica. Što javnih, što tajnih. Može li mu neko reći da ne žuri sa čitanjem ni sa izjavama. Našim neprijateljima se žuri. Zločinci bi da zločin zaviju u pravnu oblandu. Dok to ne urade, uvek su jedino i samo zločinci. Mi nemamo obavezu da njihove zločine opravdamo. Umesto hiljada pročitanih ili izgovorenih reči, dovoljno je upamtiti rečenicu: „Zemaljsko je za malena carstvo, a Nebesko uvek i doveka!“ 
Molimo se za zdravlje Radovana Karadžića, generala Mladića, kapetana Dragana. Stradaju samo zato što su branili nas, Srbe. Pomozimo našoj braći i sestrama koji žive na Kosovu i Metohiji. Njima je danas najteže. Čuvajmo Republiku Srpsku.

[/restrict]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *