Vučeliću nagrada za životno delo

U svečanoj sali Rektorata u Beogradu u sredu su istaknutim pojedincima, kompanijama i institucijama sa teritorije prestonice dodeljene nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”. Prestižnu nagradu za životno delo u oblasti informisanja dobio je glavni i odgovorni urednik Kompanije “Novosti” Milorad Vučelić.

Dvadesetak povelja je dodeljeno u sklopu akcije “Put ka vrhu”, koju već 18 godina, za zasluge u različitim oblastima, organizuju Beogradski i Novosadski univerzitet u saradnji sa Privrednom komorom Beograda.

– Zadovoljstvo je biti među današnjim laureatima – rekao je prof. dr Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu, predsednik žirija. – U donošenju odluke polazili smo od lika i dela Miše Anastasijevića, rukovodili smo se onim idejama koje su trajne i poželjne. Vrednovali smo sposobnost, kreativnost, stvaralaštvo, preduzetnički duh, društvenu odgovornost, solidarnost i verujemo da naši slavodobitnici imaju mnogo ovih osobina, baš kao što ih je imao i Miša Anastasijević.

Za posebne zasluge u oblasti zdravstva nagrađena je načelnica Odeljenja za neuroonkologiju KCS Danica Grujičić. Povelju i zlatnik sa likom Miše Anastasijevića dobila je i direktorka za investicije građevinskog preduzeća “Napred”, kao najbolji mladi menadžer. Priznanje za organizovanje izložbe “Jasenovac – pravo na nezaborav” u Njujorku dobila je i dr Ljiljana Nikšić iz Ministarstva spoljnih poslova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *