Đurića na Merdaru preuzela srpska policija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sproveden je večeras na administrativni prelaz Merdare, gde ga je preuzela srpska policija.

Đurića je ranije danas uhapsila kosovska policija u severnoj Kosovskoj Mitrovici, nakon što su bacili šok bombe i direktora kancelarije za KiM “izvukli” iz sale u kojoj je održavan skup u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM.

Dok su se u severnoj Mitrovici stotine Srba okupile pored mosta na Ibru, gde je sa njima razgovarao Nikola Selaković, u južnom delu tog grada situacija je mirna i pod kontrolom, kako kaže Nehat Tači, direktor regiona za južnu Mitrovicu.

Selaković je građane pozvao na mir i da sačekaju zajedno da čuju šta će reći predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Generalni sekretar u kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković pozvao je večeras građane u Kosovskoj Mitrovici, koji su se, nakon privođenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, okupili ispred mosta na Ibru, da mirno, razumno i pribrano sačekaju šta će im poručiti šef srpske države posle sednice Nacionalnog saveta bezebdnosti.

„Danas smo došli 15-ti put zaredom da na okruglom stolu unutrašnjeg dijaloga o KiM Marko Đurić i ja razgovaramo sa našim pokrajinskim ninistrima, gradonačelnicima, predstavnicima privremenih organa, rukovodiocima kako da se rešavaju rpoblemi, a ne kako da se prave novi. Kako da rešavamo ono što je gomilano decenijama. Samo rečju, ne pesnicama, ne pružjem, nasiljem, silom”, rekao je okupljenima Selaković.

Privođenje Marka Đurića je skandal i predstavlja “terorisanje golorukog naroda”, rekao je generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković.

On je novinarima ispričao da su Đuriću vezali ruke, ali da on nije pružio nikakav otpor da bi isprovocirao takav njihov postupak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *