Vučić kandidat za predsednika Srbije

Predsedništvo Sprske napredne stranke jednoglasno je odlučilo da Aleksandar Vučić bude za kandidat SNS za predsednika Srbije.

 Sednica predsedništva Srpske napredne stranke završena je nešto posle 17 časova, a lider naprednjaka Aleksandra Vučić rekao je novinarima da će o zaključcima sednice biti obavešteni preciznim saopštenjem.

“Ja sam uvek fer i odgovaram na svako vaše pitanje, ali bih vas sada zamolio da sačekate saopštenje”, rekao je Vučić.

Predsedništvo Srpske napredne stranke na danas održanoj sednici donelo je Zaključak kojim:

1. Predsedništvo srpskih naprednjaka predlaže Glavnom odboru Stranke da za predsednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića. Ta odluka doneta je jednoglasno.

2. Predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa današnjim predsednikom Republike, Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak. Takođe, predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, dužan je da razgovara sa svim partnerima Srpske napredne stranke i pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će biti doneta odluka, biće održana u petak, 17. februara 2017. godine, sa početkom u 17.30 časova, u Sava centru.

Sednica predsedništva koja je trajala oko sat vremena, održana je iza zatvorenih vrata.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić stigao je u sedište Srpske napredne stranke. U prostorije naprednjaka na Novom Beogradu došli su predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Zorana Mihajlović, Zlatibor Lončar, Goran Knežević, Jadranka Joksimović, potpredsednici SNS-a Marko Đurić i Milenko Jovanov, zatim Bratislav Gašić, Radomir Nikolić.
Ranije je najavljivano da će SNS oko 15. februara saopštiti ko će biti kandidat te stranke na predsedničkim izborima u Srbiji. Mandat aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja. Izbori za predsednika Srbije treba da budu raspisani početkom marta, odnosno 90 dana pre isteka mandata Tomislavu Nikoliću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *