NIS promoviše mlade heroje Srbije

slika 1 (1)Pobednicima konkursa „Youth Heroes“, koji su zajednički pokrenuli kompanija NIS i EXIT Fondacija, dodeljene su nagrade, na svečanosti održanoj u holu Radio televizije Srbije.
Osnovna ideja konkursa je promocija istinskih heroja današnjice, mladih, uspešnih i humanih pojedinacakoji će biti predstavljeni javnosti kao pozitivni primeri u društvu.

Između nekoliko stotina prijava, stručni žiri je izabrao 18 najboljih kandidata iz cele Srbije, koji su nagrađeni u kategorijama: obrazovanje/nauka, kultura/umetnost, preduzetništvo, društveni aktivizam i kreativna industrija. Najviše pobednika izabrano je u oblasti obrazovanja i nauke, a među nagrađenima su i srednjoškolci i studenti.

Stručni žiri su činili Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinuu Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama, Izabela Branković, direktor marketinga u „Ringier Axel Springer Media AG“ i Ivan Petrović, izvršni direktor EXIT fondacije, dok je peti član žirija biran po oblastima, u zavisnosti od kategorije u kojoj su dodeljivana priznanja.

“U okviru svoje društveno-odgovorne delatnosti, NIS je posebno posvećen mladim ljudima, njihovom obrazovanju i usavršavanju. Rezultat takvog strateškog opredeljenja kompanije su upravo projekti poput ‘Youth Heroes’ koji imaju za cilj da promovišu heroje Srbije i to je samo deo svih naših napora koje preduzimamo u podršci mladoj generaciji u našoj zemlji. Mi u NIS-u smo svesni da podrškom ovim talentovanim ljudima na najbolji način ulažemo u bolje sutra zajednice u kojoj poslujemo, zbog čega se udružujemo sa partnerima koji imaju istu viziju“, istakla je Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije u NIS-u.

U okviru svečanosti povodom dodele nagrada mladim herojima, održana je i panel diskusija pod nazivom „Kako do pozitivnih uzora za mlade u Srbiji“ na kojoj su učestvovali aktivista Jovan Simić, psihoterapeut Zoran Milivojević, muzičar Marko Šelić Marčelo i predstavnici EXIT Fondacije.
slika 2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *