Bombaški napad u Ankari – 37 mrtvih, 125 povređenih

Ankara bombaški napadBroj žrtava najnovijeg bombaškog napada u turskoj prestonici Ankari porastao je danas za tri na 37, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povređeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.

Eksplozija je ođeknula u blizini centralnog Geven parka u nedelju u 18.35 sati. Posle eksplozije čula se i pucnjava, navodi Rojters.

Ta oblast je bila evakuisana zbog straha od novog napada, naveo je BBC.

Turski list Hurijet dodaje da je jedan broj vozila zapaljen, a na mesto eksplozije stiglo je mnogo ambulantnih vozila.

Prema navodima privatne NTV, eksplodirao je automobil, dok je stanica TRT izvestila da je eksplozija usledila posle sudara automobila i autobusa u kom se nalazilo oko 20 ljudi.

Hurijet podseća da su SAD upozorile pre tri dana svoje državljane na mogući teroristički napad u Ankari.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je posle napada poručio da će borba protiv terorizma biti okončana uspehom i da će “terorizam biti bačen na kolena”.

On je dodao da napadi neće oslabiti odlučnost borbe protiv terorizma i da Turska nikada neće odstupiti od prava da brani sebe i svoje građane.

“Naš narod ne treba da brine, borba protiv terorizma će se zasigurno okončati uspehom i terorizam će biti bačen na kolena”, kazao je Erdogan i pozvao na nacionalno jedinstvo.

Jedan komentar

  1. Imam utisak da Erdogan i njegova “vlada” idu iz greške u grešku! Velika sila Bliskog istoka ni ne pokušava da udje u uzroke tragičnih dogadjaja u Ankari /nije prvi put/ i na svom prostoru, da pronikne u UZROKE terorističkih akcija, već uporno, nadobudno, uskogrudo, pokušava da reši nekim “frontalnim” ratom, vojskom, avijacijom, raketama …. problem SVOJE fatalne politike, ne priznavajući ni slučajno, da je baš u tome greška! Rat protiv terorizma se tako ne dobija, koji bi u ovom slučaju mogao biti kvalifikovan i kao REAKCIJA na nebuloznu politiku Ankare! Kada shvate da nemaju “vojsku” kao protivnika, već islamski narod, koji je već decenijama proganjan i ubijan, najčešće bez razloga, normalno je da se i kod njih stvori želja za otporom, a najčešće – radikalnim! Nije opravdano, ali …. Erdogane, radikalni islamizam je svuda oko vas, pa i kod vas, zato čuvaj svoj narod /nevine žrtve/ i ne moj da te je sramota da priznaš svoju pogrešnu politiku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *