Zaharova: Pokušaj nametanja stokholmskog sindroma Srbima – posebna NATO perverzija

Zaharova 660 x 330Pogibija dvoje službenika srpske ambasade u Libiji dešava se u pozadini pokušaja Zapada da tu istu Srbiju uvuče u NATO, što je svojevrsno nametanje stokholmskog sindroma, kada žrtve terate da vas zavole, ocenila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je, gostujući u emisiji na televiziji „Rusija“, upozorila na opasnu tendenciju Zapada da počne novi krug optužbi protiv Rusije da je navodno bombardovala bolnicu, a onda se bukvalno sledećeg dana dešava da snage koalicije uništavaju ili bolnicu ili ubijaju civile.

Podsetivši da su ubijeni službenici Ambasade Srbije bili taoci DAEŠ-a, ona je rekla da je tužno što su tu informaciju dostavili FBI i CIA, premda oni sada negiraju da su znali da su se srpski državljani tu nalazili.

„Bukvalno pre par dana imali smo još jedno podmetanje kroz turske medije o tome da su ruske snage navodno bombardovale bolnicu. I šta se desilo posle dva dana? Američke snage su bombardovale ciljeve DAEŠ-a u Libiji i tada je ubijeno dvoje službenika srpske Ambasade“, navela je ona i dodala da su se SAD izvinile Srbiji, ali i da je u Srbiji održan veliki protest protiv NATO-a.

„Sve se to dešava u senci pokušaja Zapada da postepeno uvuče tu istu Srbiju, a Crnu Goru već uveliko, u NATO. Kažu Crnogorcima — treba da idete u NATO, mi ćemo vas zaštiti“, rekla je Zaharova u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.

Ona je dodala da isto to pokušavaju sada da objasne Srbima i upitala: „Kako možete da zaštitite zemlju kada imate informaciju da su ljudi taoci na određenoj teritoriji, a vi ih bombardujete. Kakva bezbednost, o čemu govorite? To je posebna vrsta poniženja, nametanje stokholmskog sindroma, kada teraju svoje žrtve — a oni su bili žrtve — da ih zavole i da javno priznaju da hoće kod njih. To je posebna vrsta perverznosti“.

http://rs.sputniknews.com/

Jedan komentar

  1. Svaka čast dami Zaharovoj što je ocenila našu bezbednost koju premijer očekuje od prokletog NATO-a, a on nije ni reč u tom kontekstu. NATO je 1999. naneo nenadoknadive gubitke njegovoj zemlji, sto milijarde materijalna šteta, ubio iznad 2500 ljudi, upropastio dušu i mentalnost građana i građanki premijerove zemlje. Stav da oni koji su protiv sporazuma sa NATO vraćaju zemlju u XVII vek je potpuno nerazumljiv, Nas je NATO vratio nazad poprilično. Uz pomoć NATO-a, i naših virtuelnih promena vraćena je Srbija na dnu Evrope po standardu, zapošljenosti i uslovima za život. Naši vlasti ubiše se da objasne kako su nastradali braća Bitići, državljani SAD, a u našoj zemlji se bavili nelegalnim poslovima nesvojstvenih u drugoj zemlji. Ubijeni, naši državljani u Libiji su obavljali legalno poslove diplomata, pa su nastradali od tuđe ruke, ruke (bombe) SAD. Treba očekivati da će se objaviti vest da su oni natrčali na bombe, te onaj ko ih je gađao ili naredbodavac su nevini i da naši državnici to prihvate kao stvarnost. Kolaterala, a ne ljudkost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *