Синдикати Телекома траже да се обустави продаја

Stop prodaji telekomaПредставници два репрезентативна синдиката Телекома Србије данас су током протестног скупа испред владе, оставили писмо у којем траже да се хитно обустави продаја тог предузећа.
Представници организатора протеста обавестили су окупљене да су писмо оставили испод врата Владе Србије, пошто никога није било на пријавници.
Председници Јединственог синдиката Телекома Србије и Синдиката Телекома Србије, Славољуб Кандић и Мирослав Јоксимовић, поручили су на скупу да Телеком није за продају, јер је то предузеће које добро послује и испуњава све обавезе према држави и грађанима.
Јоксимовић је позвао премијера Александра Вучића да “пресече агонију” и обустави продају, подсећајући да је Вучић док је био у опозицији био противник приватизације Телекома. 
Према процени организатора, на скупу испред Владе Србије окупило се око 10.000 људи, док се према проценама полиције окупило 2.300 људи.
Након предаје писма, окупљени су кренули ка згради Председништва Србије. Цео протест почео је код цркве Светог Марка, одакле се колона око поднева спустила до Владе Србије.
Саобраћај је прекидан како се колона кретала, а протестну шетњу и скуп обезбеђивале су јаке полицијске снаге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *