Хановер: Eвакуисана два стадиона, сумњив предмет и на станици

Hanover 01После евакуациjе стадиона у Хановеру због претње бомбашким нападом, евакуисан jе и други стадион где jе требало да се одржи концерт, док jе на железничкоj станици у том граду на северу Немачке пронађен сумњив предмет.

Kако jе за ЦНН изjавио извештач немачке НTВ железничка станица jе евакуисана.

На другом стадиону jе требало да се одржи концерт групе “Зене Mанхаjмас”.

Шеф полициjе Хановера фолкер Kлуве jе за НДР рекао да jе било претњи да ће доћи до “активирања експлозива” на стадиону где jе требало да се одигра приjатељски меч фудбалских репрезентациjа Немачке и Холандиjе.

“Kључно упозорење jе стигло до нас на око 15 минута пре отварања капиjа стадиона”, казао jе он.

Шеф полициjе jе позвао грађане Хановера да оду кућама, избегаваjу стадионе и не крећу се у већим групама.

Kлуве jе навео да су биле две претње и да се испоставило да jе прва била лажна, али да jе потом уследила друга доjава да се спрема напад коjа jе озбиљно схваћена, пренео jе AП.

Немачки локални лист jе, позиваjући се на неименоване полициjске изворе, навео да jе полициjа наводно пронашла возило “пуно експлозива” код стадиона где jе требало да се одигра приjатељски меч.

Tребало jе да утакмицу прати и немачка канцеларка Aнгела Mеркел и неколико других министара, пренели су медиjи.

Mеч jе требало да се игра четири дана после терористичких напада у Париз, у коjима jе 129 људи убиjено. У време напада играо се приjатељски меч између Немачке и француске, а испред стадиона разнео се jедан бомбаш самоубица.

И Белгиjа jе из безбедносних разлога отказала данашњу приjатељску фудбалску утакмицу са Шпаниjом.

Белгиjска фудбалска федерациjа саопшстила jе да jе одлука донета синоћ, након што jе влада препоручила да се утакмица не игра.

француска jе, наводи AП, идентификовала 27-годишњег Белгиjанца као организатора напада у Паризу у коjима jе у петак убиjено 129 људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *