Вучић:Не идем у Eлбасан, несвакидашња политизациjа спорта

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић одлучио jе да не присуствуjе фудбалскоj утакмици Aлбаниjа-Србиjа, у Eлбасану, због политизациjе тог спортског догађаjа, а од албанских власти jе затражио да свим грађанима Србиjе обезбеде пуну сигурност пре, током и после меча.

“Због несвакидашње политизациjе jедног спортског догађаjа, после више телефонских разговора са премиjером Aлбаниjе Eдиjем Рамом, донео сам одлуку да не путуjем у Eлбасан, како би главни актери фудбалске утакмице били спортисти”, каже Вучић у писму jавности, поводом вечерашње утакмице.

Премиjер jе наjоштриjе осудио хулигански напад албанских навиjача на фудбалере Србиjе.

“Захтевам од албанских власти да свим грађанима Србиjе, коjи буду присуствовали овом спортском догађаjу, обезбеде пуну сигурност пре, за време и после одржавања утакмице”, нагласио jе Вучић у писму, коjе jе обjављено на саjту “Блица”.

Поручио jе да су Србиjа и Aлбаниjа претходних годину дана радиле много на међусобном разумевању и успостављању редовних контаката, коjи доприносе бољоj политичкоj и економскоj сарадњи две земље, после децениjа ћутања и замрзнутог неприjатељства.

Две земље су, како jе нагласио, почеле да разговараjу о великим и важним проjектима, као што су изградња аутопута Ниш-Драч и пруге Београд-Подгорица-Скадар-Tирана.

“Знам добро да jе и данас лакше и популарниjе подизати тензиjе, jер увек jе jедноставниjе изабрати линиjу мањег отпора и приклонити се мржњи уместо рационалном сагледавању будућности. Ипак, сматрам да су албански премиjер Eди Рама, као и руководство Србиjе, разменом наjбољих студената, послали важну поруку не само нашим народима, већ и целокупном свету, да озбиљно и одговорно гледамо у будућност региона, Србиjе и Aлбаниjе”, поручио jе премиjер Србиjе.

фудбалерима Србиjе jе пожелео успех и победу, али их jе и замолио да се боре за грб и заставу Србиjе.

“Поручуjем да ћу их, без обзира на то да ли ће победити или изгубити, као председник Владе сацекати и пожелети им много нових победа у будућности“, наводи се у писму премиjера Вучића.

Премиjер Aлбаниjе Eди Рама поручио jе jуче заменику косовског премиjера Хашиму Tачиjу да не долази на утакмицу Aлбаниjа – Србиjа, коjа се сутра игра у Eљбасану, jавили су албански медиjи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *