Kina uz Srbiju: Pitanje KiM rešiti na osnovu Rezolucije 1244 UN

Li Mancang ambasador KineKineski ambasador u Srbiji Li Mančang izjavio je danas u Jagodini da je zvaničan stav Kine, da pitanje Kosova i Metohije treba rešiti na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

“U Rezoluciji, tačno piše kakav je status Kosova, da je Kosovo sastavni deo Srbije i u tom smislu Srbija ima našu punu podrsku”, rekao je ambasador Li, koji se danas nalazi u poseti Jagodini.

Na konferenciji za medije, on je podsetio da “Kina nije priznala Kosovo”.

Što se tiče pregovora između Srbije i EU, ambasador je rekao: “Mi poštujemo izbor Srbije i podržavamo pregovore sa EU, ali niko ne treba da unapred stavlja neke prednosti, to je moje mišljenje”.

3 komentara

  1. U Z A L U D !!!!
    Uzalud je KINA uz Srbiju, ukoliko predsjednik drzave , prvi ministar, ostali ministri,podrzavaju AMERIKU i EUROPSKU UNIJU, IZRICITO PROTIV DRZAVE SRBIJE I SRPSKOG NARODA!!!! Godinama sakrivaju i zataskavaju R1244, njima ……EUROPSKA UNIJA NEMA ALTERNATIVE, AMERIKA I NATO NEMA ALTERNATIVE, BEDASTOCE I GLUPOSTI NEMAJU ALTERNATIVE I ONO NAJGORE………VELEIZDAJA DRZAVNIH I NACIONALNOH INTERESA NEMA ALTERNATIVE …………….

  2. Li , brate Srbine!

  3. Tekst je odlican i prava dijagnoza stanja sa jasnom datom projekcijom buducnosti.
    Zamrznite malo te Vase pregovore o Kosovu, na godinu dana, a posle na jos godinu dana. Mozda ce Vam to pomoci da se malo spustite i vidite sta niste trebali da uradite, a i Vase protivnike da pustite u nervozu da ucine sledece pritiske-korake koje ce ih otvoriti…
    Pa Vasi protivnici hoce da naprave od KiM pravu tvrdjavu iz koje ce pucati na Rusiju, to je bar jasno. Bice to KiM na vodi protiv Rusije. Necete moci da ga /KiM/ prepoznate ako se prepustite pregovaranjima sa okupatorom koji je stalno nastanjen u Briselu i 800 grugih baza po svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *