Đukanović: Predlog amandmana neverovatna ucena Srbije

Vladimir DjukanovicPredlaganjem amandmana na nacrt platforme za poglavlje 35 u pregovorima sa EU predstavlja neverovatnu ucenu Srbije, izjavio je danas poslanik SNS Vladimir Đukanović, navodeći da Srbija ne može da pristane da je neko ucenjuje.

Đukanović je u izjavi Tanjugu, posle podnošenja amandman kojim se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i vrši pritisak da direktno ili indirektno priznamo nezavisnost Kosova, postavio pitanje smisla briselskih pregovora.

“Po onom što smo čuli, očigledno se radi o neverovatnoj uceni prema Srbiji, pa se postavlja pitanje smisla briselskih pregovora. Što smo razgovarali ako će neko da dođe i sve to poništi. Da li je to bila predstava za javnost, neka režija od strane EU i Brisela, treba da se raščisti”, istakao je Đukanović.

Poslanik SNS napominje da je Srbija spremna da pregovora i razgovara, da implementira ono što je dogovoreno, ali ne i na to da je neko ucenjuje.

“Na osnovu ovoga što smo imali prilike da čujemo, nisam baš neki optimista po pitanju naših integracija, iako bih voleo i čvrsto verujem da će premijer Vučić učiniti sve da ne dođe do bilo kakvog zastoja. To ne bi bilo dobro ni za EU, ni za Srbiju. Ali, ako neko želi da nas ovako ucenjuje, onda sam pesimista u tom pogledu”, rekao je Đukanović.

2 komentara

  1. Ovaj lik je dno dna i komentarisati njegovo buncanje je samo po sebi uvreda! Tačka!

  2. Nije potrebna velika pamet da se spoznaju namere na duge staze EU pod vođstvom Amerike.Ovo što izjavljujete je ponašanje kalimera.Obezbedite koncenzus i predložite i skupštini i narodu da se zulum bilo koga više neće trpeti ni tolerisati bez obzira na posledice.Da umremo od gladi sigurno nećemo.Imamo Rusiju, Kinu i još nekoliko zemalja u Arapskom svetu, a vama je stalni imperativ EU iako nas stalno ponižavaju, vidite li vi kraja tome,ili ste optimista pa svaku cenu.Uostalom raspišite referendum po pitanju EU, a ne da nam namećete floskuku da nam je Evropa jedini put.Podsetiću vas da Amerika kada hoće da uradi neku nepodopštinu i kriminal, to postavljaju pod floskulom njihovog nacionalnog interesa.Sve to znate, ali se i dalje neobazirete na ono što je suština i empirija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *