OMLADINCI SNP NA KRIMU: RAZVIJATI KULTURNU I NAUČNU SARADNJU SRBIJE I RUSIJE

 Delegacija Omladine Srpske narodne partije vratila se sa Krima gde je sa uspehom okončala učešće na sveruskom omladinskom forumu „Tavrida“.

Omladinci SNP imali su priliku da tokom nedelju dana učestvuju u obukama i radionicama iz oblasti nauke, kulture, stvaralaštva, umetnosti…

– Forum nam je omogućio da upoznamo veliki broj mladih, talentovanih i kreativnih ljudi iz Rusije i 40 drugih zemalja širom sveta i da sa njima razmenimo znanje  i iskustva koja će nam pomoći da budemo još uspešniji u našem radu. Rusija pridaje veliki značaj omladinskoj politici o čemu svedoči činjenica da je učesnike “Tavride” posetio i premijer RF Dmitrij Medvedev – rekao je Valentin Nenadić, član Generalnog sekretarijata i Omladine SNP.

Nenadić je istakao da “Tavrida” predstavlja svojevrsni omladinski i kulturni pokret i da je delegacija SNP na najbolji način predstavila Srbiju.

– Sistemska briga o mladima i ulaganje u njihovu dobrobit jedan je od preduslova opstanka i razvoja svake zemlje. U razgovorima sa organizatorima Foruma, Ministarstvom omladine RF, kao i učesnicima, složili smo se da se upravo na ovakvim događajima svest mladih usmerava ka pravim vrednostima, razvija kreativnost, unapređuje znanje i stvaraju budući lideri – naglasio je Nenadić i zaključio da su učesnici i organizatori foruma pokazali veliku ljubav prema Srbiji i interesovanje za razvoj kulturne i naučne saradnje između dve zemlje.

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *