U Tunisu ubijeno 27 ljudi u napadima

Najmanje 27 osoba je poginulo u današnjem terorističkom napadu na plaži hotela Imperial Marhaba u turističkom gradu Sus u Tunisu, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je još u akciji čišćenja područja napada, a za sada se pominje da jedan napadač ubijen u razmeni vatre sa organima reda, prenose agencije.

„Jedan napadač je otvorio vatru iz „kalašnjikova“ na turiste na plaži hotela. Bio je samo jedan napadač, koji je bio u šortsu, kao da je i sam bio turista“, saopšteno je iz Ministarstva.

U izveštajima medija navedeno je da su turisti u panici bežali sa plaže kada su shvatili da su na meti vatrenog oružja.

Ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić je ranije danas Tanjugu rekao da nema pdoataka da među žrtvama ima naših državljana, iako u tom letovalištu ima turista iz Srbije.

Nijedna teroristička organizacija nije još preuzela odgovornost za napad, ali su džihadisti još ranije proglasili letovališta na kojima borave zapadni turisti legitimnim metama, zbog tolerancije upotrebe alkohola i zbog „neprikladnog“ načina života.

Ovo je drugi teroristički napad u severnoj Africi koji je izveden tokom svetog muslimanskog meseca ramazana.

Niko od srpskih turista nije povređen

Prema saznanjima Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) niko od srpskih turista nije povređen u Tunisu, izjavio je Tanjugu direkor YUTA Aleksandar Seničić. Državljana Srbije ima u hotelima pored hotela i plaže gde se desio teroristički napad i prema prvim saznjanjima turističkih agencija iz Srbije, niko od njih nije povređen, jer je već obavljena pojedinačna provera 95 odsto svih srpskih turista, a za ostale se pretpostavlja da su u momentu napada bili izvan pomenute lokacije, rekao je Seničić. Seničić je napomenuo da se jedan deo srpskih turista večeras vraća iz Tunisa, a drugi treba da krene čarter letovima u tu mediteransku zemlju, i dodao da građani Srbije sami odlučuju da li će ići na to područje ili ne, s obzirom na to da u Tunisu nije zavedeno vanredno stanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *