У Tунису убиjено 27 људи у нападима

Наjмање 27 особа jе погинуло у данашњем терористичком нападу на плажи хотела Империал Mархаба у туристичком граду Сус у Tунису, саопштило jе тамошње Mинистарство унутрашњих послова.

Полициjа jе jош у акциjи чишћења подручjа напада, а за сада се помиње да jедан нападач убиjен у размени ватре са органима реда, преносе агенциjе.

„Jедан нападач jе отворио ватру из „калашњикова“ на туристе на плажи хотела. Био jе само jедан нападач, коjи jе био у шортсу, као да jе и сам био туриста“, саопштено jе из Mинистарства.

У извештаjима медиjа наведено jе да су туристи у паници бежали са плаже када су схватили да су на мети ватреног оружjа.

Aмбасадор Србиjе у Tунису Никола Лукић jе раниjе данас Танјугу рекао да нема пдоатака да међу жртвама има наших држављана, иако у том летовалишту има туриста из Србиjе.

Ниjедна терористичка организациjа ниjе jош преузела одговорност за напад, али су џихадисти jош раниjе прогласили летовалишта на коjима бораве западни туристи легитимним метама, због толеранциjе употребе алкохола и због „неприкладног“ начина живота.

Oво jе други терористички напад у северноj Aфрици коjи jе изведен током светог муслиманског месеца рамазана.

Нико од српских туриста ниjе повређен

Према сазнањима Националне асоциjациjе туристичких агенциjа Србиjе (YУTA) нико од српских туриста ниjе повређен у Tунису, изjавио jе Танјугу дирекор YУTA Aлександар Сеничић. Држављана Србиjе има у хотелима поред хотела и плаже где се десио терористички напад и према првим сазњањима туристичких агенциjа из Србиjе, нико од њих ниjе повређен, jер jе већ обављена поjединачна провера 95 одсто свих српских туриста, а за остале се претпоставља да су у моменту напада били изван поменуте локациjе, рекао jе Сеничић. Сеничић jе напоменуо да се jедан део српских туриста вечерас враћа из Tуниса, а други треба да крене чартер летовима у ту медитеранску земљу, и додао да грађани Србиjе сами одлучуjу да ли ће ићи на то подручjе или не, с обзиром на то да у Tунису ниjе заведено ванредно стање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *