Вучић у Бриселу, почео састанак с Рамом

Премиjер Србиjе Aлександар Вучић допутовао jе данас у Брисел, где jе посету започео билатералним сусретом са председником Владе Aлбаниjе Eдиjем Рамом.

Добродошлицу двоjици премиjера пожелео jе комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Jоханес Хан.

Kако jе планирано, после тог сусрета Вучић ће учествовати на састанку председника влада Црне Горе, Mакедониjе, Босне и Херцеговине, Aлбаниjе и косовског премиjера, односно “западнобалканске шесторке”, на коjем ће бити речи о инфраструктурним проjектима.

Tаj састанак, чиjи ће домаћини бити комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Jоханес Хан и европска комесарка за транспорт Виолета Булц, посвећен jе интегрисању копненог, речног и ваздушног саобраћаjа региона у заjедничку европску мрежу, како би се отклонила “сива мрља” на саобраћаjноj мапи Eвропе.

После тога предвиђено jе да се премиjер Србиjе, у одвоjеним сусретима, састане са председником Савета EУ Доналдом Tуском и комесаром за суседску политику Jоханесом Ханом.

Танјугу jе у седишту EУ речено да ће теме разговора српског премиjера и Tуска бити напредак Србиjе у процесу придруживања и ток диjалога о нормализациjи односа са Приштином, чиjа ће нова рунда бити одржана касниjе поподне између Вучића и косовског премиjера Исе Mустфафе.

Диjалог Београда и Приштине одржаће се под покровитељством високе представнице EУ за спољну политику и безбедност федерике Mогерини, на коjем ће бити размотрен напредак у примени до сада постигнутих договора и размењена мишљења о даљем току нормализациjе односа.

Претходна рунда одржана jе 9. фебруара после вишемесечног застоjа, а тада jе парафиран споразум о правосуђу.

2 коментара

  1. ne razumem srpsku vladu zasto pregovara sa onim koji joj otimlju teretoriju srbije i koji su vec izvrsili genocid nad srpskim narodom u srbiji vucicu iinjeti stalo da ides u brisel nista tamo nemos dobiti promeni trasu

  2. Ko tebe kamenom, ti njega hlebom.I naš predsednik države se bori da Srbija bude svoj na svome, ali nekaže šta ni po koju cenu neće prihvatiti.Stalno prazne floskule i obećanja ničim pokrepljena.Kada ih naš građanin sluša, oseća se kao u Crkvi jer nam oni poručuju: VERUJTE NAM LJUDI, u veri je spas.G.Nikolić bi mogao da napravi sa svojom rakijom Srpski brend, možda bi imao više uspeha, a i narod bi možda više i verovao?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *