“Rađaš se u porodici koja ima oca i majku.” #SupportDolceGabbana

Poznati dizajnerski par Domeniko Dolče i Stefano Gabbana  dali su intervju za italijanski magazin Panorama. Intervju je popraćen naslovnicom na kojoj je  fotografija poznatih kreatora i veliki naslov “Živela porodica (tradicionalna).” U njemu su opisali svoje skromne početke kao, modnu liniju #DGfamily koju su pokrenuli pre nekog vremena te svoje stavove o tradicionalnoj porodici. Time su privukli pažnju i izazvali bes gej lobija.

Dolče je izjavio: Tradicionalna porodica?  To je moda koja ne prolazi. Mi, istopolni par, kažemo ne usvajanju za istopolne parove. Dosta je hemijske djece i  iznajmljenih materica. Decu hemije zovem sintetičkom decom. Iznajmljena materica, seme izabrano iz kataloga (…) Deca trebaju imati oca i majku. (…) Porodica nije hir. (…) U njoj  se oseća prirodni osećaj pripadnosti. Nismo mi izmislili porodicu  (…), to nije pitanje religije ili društva, rađaš se u porodici koja ima oca i majku. Ili bi barem trebalo biti tako (… ) Ja sam gej, ne mogu imati dijete. Verujem kako ne mogu imati sve u životu. Lepo je biti lišen nečega. Život ima prirodni tok, neke stvari se ne mogu menjati. Jedna od njih je porodica.

Ovo nije prvi put da modni par kritikuje gej ideologiju. U razgovoru za Dejli Mejl  pre nekoliko godina Gabana je rekao kako je “protiv ideje da dete odrasta s gej partnerima” te kako se ne planiraju “venčati”.

Stranica LGBT Njuz Italia pozvala je homoseksualne osobe da bojkotuju D&G kreacije. Ista stranica je pozvala na bojkot testenine Barila nakon što je Gvido Barila dao slične izjave u odbranu tradicionalne porodice. Pretnje bojkotom su ga uplašile, pa je povukao i svoje izjave.

Želimo izbeći još jedan slučaj Barila! Želimo slobodu izražavanja! Izjava o braku kao zajednici muškarca i žene od strane najpoznatijih gej dizajnera na svijetu istinski je cunami. Gej lobi ih optužuje da su homofobni. Elton DŽon  je pozvao na bojkot njihovih proizvoda, a  kampanji se pridružio i pevač Riki Martin.

Važno je da dizajneri koji su slobodno izrazili svoje mišljenje osete podršku i solidarnost onih koji brane porodicu i prava dece na oca i majku. Želimo iskazati podršku Stefanu Domeniku Dolčeu i Stefanu Gabani te svima koji misle jednako o braku i porodici, svima koji ne prihvataju agresivnost i napade medija jer su izrekli svoje mišljenje, svima koji ne žele najam materica i veštačku oplodnju.

Pokažite svoju solidarnost s Dolce&Gabbanom ‪#‎SupportDolceGabbana.

Potpise možete ostaviti na strani  http://www.citizengo.org/it/signit/20066/view

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *