Објављен снимак заробљеног Почуче

Некадашњем водитељу и портпаролу ПТЈ Радомиру Почучу, који је приступио устаницима у Украјини и који је заробљен, на основу доказа прети стрељање.

То му је рекао Дејан Берић, српски добровољац на ратишту у источној Украјини, који је објавио снимак ухапшеног Радомира Почуче и ухапшеног Владимира Станића, преноси Б92. Почуча и Станић су у Доњецку ухапшени под оптужбом да су планирали атентат на двојицу Срба.

Почуча на снимку говори да жели да се објаве сви докази о његовом хапшењу и да је дошао са часним намерама у ЛНР. Он је испричао хронологију свог доласка у јединицу Николе Перовића, Француза српског порекла, као и стварања такозваног Српског хусарског пука.

Почуча каже да је у том пуку владала недисциплина и самовоља, као и да је већина људи била без борбеног искуства. Почуча је рекао да је пре хапшења планирао да оде из Новорусије разочаран свађама међу Србима. Рекао је да је крив само због тога што је веровао људима и ни за шта више.

Према његовим тврдњама командант њихове групе је био извесни Драгон чије је уклањање, али не и ликвидацију, Горан Геровац наручио. Почуча је поновио да није била наређена било чија ликвидација и наглашава да очекује суђење на основу доказа.

Станић на снимку говори да је дошао „са причом Горана Геровца да склони Дејана Берића, односно Декија Снајпера, као и капетана Српског хусарског пука”.

На питање Берића шта је мислио под тим „склонити“, Станић је одговорио да је требало да их ликвидирају, да би они преузели пук.

Станић је поновио да је само Геровац захтевао ликвидацију двојице Срба, као и да нико из Србије није умешан у то, и оптужио га је за лаж и манипулацију.

Он је признао да је у Украјину допутовао са фалсификованим српским пасошем. Додао је да се каје и да му је жао.

Берић пред крај снимка каже да не жели да се Србима тамо било шта лоше деси и нагласио је да их Руси нису испитивали само зато што јако лоше говоре руски, као и да се нада да ће их „само испоручити негде, а не оно што су планирали“, мислећи на њихово стрељање.

http://rs.sputniknews.com/

Један коментар

  1. Otišao sa “oreolom srpskog patriote”,isfingiranim sukobom sa “ženama u crnom”.Radio, iza linije fronta na podrivanju odbrambenih snaga LNR i DNR. Koristili lažne pasoše. Srbija je puna ovakvih “patriota” zvanih “psi rata”, koji su dušu prodali đavolu, za nešto zelenih novčanica.
    Za svaku osudu i kaznu !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *