Nikolić i Vučić čestitali Ciprasu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić uputili su čestitku Aleksisu Ciprasu povodom izbora na dužnost predsednika grčke vlade.

“U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke povodom izbora za predsednika Vlade Republike Grčke. Uveren sam da ćete tu veoma važnu dužnost obavljati požrtvovano i odgovorno kako bi Vašoj zemlji i narodu doneli stabilnost i napredak”, poručio je Vučić, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

“Koristim priliku da istaknem da ćete u Vladi Republike Srbije i meni, kao njenom predsedniku, imati pouzdanog partnera i sagovornika i da ćemo nastaviti da unapređujemo tradicionalno bliske i prijateljske odnose naših država i naroda“, navodi se u čestitki premijera Vučića.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas čestitku Aleksisu Ciprasu povodom stupanja na dužnost premijera Grčke,
izrazivši uverenje da će Cipras nastaviti da radi na unapređenju prijateljskih odnosa dve zemlje.
“Kao što sam već imao prilike da se uverim prilikom naših ranijih susreta, siguran sam da ćete nastaviti da radite na unapređenju prijateljskih odnosa i saradnje između Srbije i Grčke, utemeljenih na tradicionalno bliskim vezama, razumevanju, uzajamnoj podršci i očuvanju interesa naših dveju država”, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je poručio da građani Srbije visoko cene i zahvalni su Grčkoj za aktivnu podršku naporima za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje, kao i u procesu približavanja Srbije punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

4 komentara

  1. Bude li se Cipras i Siriza vezivali za desničarske partije njihova sudbina će biti otužna… Veliko poverenje i energija grčkog naroda se trebaju kanalisati prema izgradnji pravednijeg društva -razgradnji kapitalističkog sistema.Ako Cipras i Siriza učine jedan korak u tom smeru-učnilki su mnogo.Istorija će im dati časno mesto.Pobeda levih snaga daje nadu da će se i u nas okupiti levica oko Pokreta socijalista i da će srpsko društvo izaći iz klackalice i promene vlasti na relaciji buržoaske desnice i buržoaske “levice”… A tu će biti i prilika da se budući drug Vučić pronađe, u svojim političkim metamorfozama… Mlad je… A i drug je Vulinov, zar ne!

    • Kasno je Che,zajasili smo mi rudu-osovinu Berlin-Zagreb,ciji je glavni grad Brisel,lazna EU…a tamo je NATO,koji nas je bas lepo “udesio”,sto je tradicija anglosaks.na ovom prostoru,kako kaze Kirbi,pa “steta” da sada kvarimo stvari.
      Odosmo mi ka kapital-orgijama,ekonomiji LAKIH PARA i moralu LAKIH ZENA I MUSKARCICA,bas nas briga za narod,nismo mi Grci,MI SMO SRBI!
      Nama narod sluzi da rinta,robija,gine,gladuje i trpi…
      Svi svoju zemlju cuvaju do zadnjeg pedlja,SVAKA AFRICKA PRESTONICA JE ODBOJNA PREMA MESETARIMA,ali se samo u Beogradu “MOZE PAZARITI”?!
      Evo malopredjasnje vesti iz Atine-GRCI SE OKRECU RUSIMA,nazivaju Ukrajinu nacistickom!
      A mi?
      Mi se bavimo laznim OEBS-om,i laznim frazama,MI SE NUDIMO DA RESIMO VESTACKO IZAZVANI RAT?
      Hoce siptar da se umesa na boju na Kosovu???
      SMEJURIJA!
      Dok sám narod shvati politicku a ne GRADJEVINSKU pozadinu “pada berlinskog zida”,jer je rukovodstvo “shvatilo”,doduse sa skoro sa 20 godina kasnjenja,dakle farsa…zavrsice se treci svetski rat,a mi ce mo,cini se, PO PRVI PUT U ISTORIJI BILI NA POGRESNOJ STRANI!
      Politika NI RUSIJA,NI KOSOVO,sa tendencijom NI REPUBLIKA SRPSKA,NI VOJVODINA,imace svoj strasni epilog,ne zato sto ce biti NI EVROSKA UNIJA,vec zato sto moze biti NI SAMA SRBIJA.
      To hoce nasi dusmani,koje mi bezumno nazivamo prijateljima.

  2. Ako radikalna levica u Grčkoj istraje na putu izgradnje socijalističkog društva ima će pritisak imperijalnog zapada poput onog kojeg je imao napr. Aljende!Imperijalisti ne prezaju da čereče Ukrajinu, pred vratima Rusije.Duh Napoleona, Hitlera , uz zveket evra i dolara, i škripu tenkovskih gusenica maršira prema Istoku! Srpski narod mora pružiti obe ruke podrške levici u Grčkoj, da se istorija ne ponovi kao nova tragedija za Grčki narod iz perioda stradanja grčkih partizana /Markos/ i stavljanja vojničke čizme za vrat grčkom narodu i demokratiji/ vojne hunte/.

  3. Pitanje dali može opstati kao država ako krene rapidno po obećanjima? Nema više SSSRa a Kina vodi svoje interese sa izvesnim
    američkim pokrićima jer su vezani kao sijamski blizanci. Rusija ima probleme u svojoj kući i pitanje je kada će morati ući u okršaj sa NATO IMPERIJOM tada više neće ni Grčka imati probleme
    koje joj traži EU i NATO. Siriza je ogledalo sirotinji bilo koje zemlje i zato treba ih podržati u njihovoj borbi protiv Liberalnog
    kapitalizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *