Ivanović:Platforma pokazuje da Srbija nije zaboravila Kosovo

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da je jako dobro što će predsednik Srbije Tomislav Nikolić uskoro predstaviti platformu za Kosovo, jer će na taj način pokazati da Srbija nije zaboravila Kosovo.

Ivanović je u intervjuu Radiju Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice rekao da će platforma zadržati pažnju javnosti na pitanju Kosova i skrenuti pažnju međunarodnoj zajednici koja nekada pomisli da Srbima Kosovo nije važna tema ili bar nije prioritet.

Sve strane koje su uključene u rešavanje kosovskog problema platformom će se podsetiti da pitanje Kosova nije rešeno, rekao je Ivanović koji se na lazi u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici i koji je na pitanja odgovorio preko svog advokata.
“Dobro je što je predsednik Nikolić to pokrenuo mada mislim, slažem se sa premijerom (Aleksandrom) Vučićem, da to neće skoro biti jer mi u ovom trenutku za takvo nešto nemamo sagovornike, niti je to EU a još manje su Albanci”, kazao je Ivnović.

On je naglasio da je ubeđen da će se tema Kosovo vratiti na sto i da će biti rešena tri do četiri godine pošto Srbija uđe u EU po kiparskom modelu, bez obzira što mnogi kažu da neće da unesu problem u Uniju.
“Albanci će o tome razmišljati tek kada mi budemo sa Kosovom po kiparskom modelu u EU. Onda će videti šta gube time što tvrdoglavo insistiraju na svojoj nezavisnosti koju ne priznaje Srbija. To će biti velika smetanja da ikada dostignu članstvo u UN a samim tim i članstvo u bilo kojoj ozbiljnoj političkoj organizaciji”, rekao je Ivanović.

Ivanović je naglasio da će sever Kosova sigurno biti tema i da misli da sever Kosova ostaje tačka oslonca srpske politike prema Kosovu.

On je osvrćući se na sudski proces koji se vodi protiv njega istakao da nema nikakvu dilemu, da ako bude iole pravičnog suđenja, da će sva petorica Srba, među kojima je i on, biti oslobođeni, jer se, kako je ocenio, radi o politički motivisanom procesu.
“Ja sada nažalost moram da dokazujem svoju nevinost kroz proces koji je mukotrpan, ja sam u pritvoru, lišen normalnog života, ali šta da radim to je moja nesereća i ja ću sa tom nesrećom da se izborim”, rekao je Ivanović.

On je dodao da ne zna kako će spavati oni ljudi koji su pokrenuli proceš protiv njega i još četvorice Srba i da mu je veoma važno da sazna ko je ideolog i ko je organiztaor svega toga.
“Važno je ko stoji iza ovog procesa, važno je da se jednom za svagda to reši, da se to ne sme događati, ne sme jer onda se gubi osećaj pravičnosti, gubi se poverenje u institucije i pravdu kao takvu”, istakao je Ivanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *