Saopštenje: Odlučno odgovoriti na ekstremizam Hrvatske!

Napredni klub poziva Vladu Srbije da odlučno osudi i odgovori na učestale ekstremističke poruke koje proteklih dana češće nego ranije stižu od političkog vrha u Hrvatskoj.

Hrvatske vlasti neskriveno zloupotrebljavaju članstvo u Evropskoj Uniji kako bi nastavile sa kampanjom protiv Srbije. Radi se o radikalnoj šovinističkoj kampanji mržnje prema Srbima koja se, nažalost, u Hrvatskoj ustalila kao model opstanka i dobijanja podrške u tamošnjoj javnosti. Ovakvo ponašanje suprotno je evropskim i civilizacijskim vrednostima za koje se EU i Srbija zalažu.

Reč je o zemlji koja godinama unazad pokazuje da nije u stanju da zaštiti elementarna građanska, manjinska i ljudska prava srpskog naroda na jezik i pismo, u kojoj se kršenje tih prava dešava na svakodnevnoj osnovi i u kojoj su najposećeniji koncerti pevača koji veličaju nacističke saveznike ustaše. Takva država, oslanjajući se na proustaške predstavnike u nacionalnom i u Evropskom parlamentu, uticala je na donošenje rezolucije kojom poziva Srbiju da se ogradi od srpskog građanina koga je privremeno na slobodu pustio Međunarodni sud u Hagu, jer nije uspeo da osudi ni posle 12 godina od njegove dobrovoljne predaje, i koji predvodi vanparlamentarnu stranku sa minornom podrškom u javnosti.

Napredni klub ističe da je ovakvo ponašanje Hrvatske produkt dugogodišnje politike koja svoje nacionalno jedinstvo i identitet gradi isključivo na mržnji prema jednoj susednoj državi i narodu, negirajući sva univerzanlna prava i principe.

Ovakvo delanje je nedemokratsko, neevropsko i anticivilizacijsko i zato su srpske vlasti dužne da odlučno odgovore, kako na nedavne političke provokacije tako i na dugogodišnju kampanju koja se sprovodi protiv Srbije i pripadnika srpske nacije.

Ako Hrvatska očekuje nekoliko rečenica od Srbije, evo nekoliko rečenica kojih bi ona mogla da se pridržava jer se na njih obavezala: Primena Erdutskog sporazuma; Isplata penzija građanima srpske nacionalnosti koji su prognani; Vraćanje imovine otete prognanim Srbima; Utvrđivanje krivice i kažnjavanje odgovornih za zločine nad Srbima; Poštovanje prava srpske manjine na jezik i pismo.

http://www.napredniklub.org/

2 komentara

  1. teska je prevara mocnika da hrvatski narod i posle i sv.rata, a pogotovo ii sv.rata bude u istoj drzavi sa srbima. mislim da su oni jaci u spoljnoj politici od nas srba. njihova katolicka pripadnost, njihovo uspesno izbegnuta osuda za genocid nad srpskim i narocito naglasavati nad jevrejskim narodom i naravno ciganima,daje im vetar uledja kako su /drugovi/ govorili.nasa mazohisticka sklonost ljubavi prema zlotvorima uslovljava takodje superiornost u odnosima i azurnosti i podrsci sramne evrope da takvim i albaskim zverima daje bezrezervnu podrsku u svakom njihovom nastupu prema srbima.

  2. zaboravih a propo. danas je 1 decembar dan ujedinjenja hrvata,slovenaca i srba u zajednicku im drzavu kraljevinu jugoslaviju.namerno sam redosled stavio, a ko je tu profitirao u 1 i 2 jugoslaviji, vi dame i gospodo sami izvucite zakljucak.moje duboko saucesce srpskom narodu za nebrojene zrtve tog eksperimenta. hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *