Vučić zatražio od turskog premijera hitnu istragu – Izvinjenje Atamana

Predsednik Vlade Republike Turske Ahmet Davutoglu pozvao je danas telefonom predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i izrazio saučešće srpskom premijeru povodom ubistva navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića.

Predsednik Vlade Srbije izrazio je zaprepašćenje zločinačkim ubistvom koje je počinjeno nad građaninom Srbije i rekao svom turskom kolegi da Srbija zahteva hitno pronalaženje i hapšenje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučićg je rekao Davutogluu da šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Galatasaraj Ergin Ataman, nije dobrodošao u Srbiju, posle izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače Crvene Zvezde, optužio za terorizam.

Predsednik Vlade Srbije istakao je da je Srbija samo pre nekoliko nedelja dočekala trostruko brojniju grupu navijača Bešiktaša i obezbedila im punu sigurnost i bezbednost u Beogradu.

Davutoglu izrazio je žaljenje što je jedan mladi ljudski život ugašen i obećao je da će turske vlasti učiniti sve da se počinilac zločina pronađe i izvede pred lice pravde.

Gojković najoštrije osuđuje ubistvo navijača Zvezde

 Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila ubistvo navijača Crvene zvezde u Istanbulu i pozvala nadležne organe u Turskoj da hitno reaguju, pronađu i kazne počinioce.

“Ne možemo da gradimo odnose saradnje i poverenja dok huligani u Turskoj zabijaju nož u srce čoveku, koji dolazi iz Srbije, samo zato što navija za drugi klub”, navela je Gojković.

Predsednica Skupštine je istakla da “očekuje odlučnu i što hitniju reakciju Turske, jer bi bilo nedopustivo da ovaj zločine ostane nekažnjen”, navodi se u saopštenju.

Jedan navijač Crvene zvezde ubijen je sinoć u blizini sportske hale u Istanbulu gde je srpski košarkaški klub igrao sa Galatasarajem rečeno je Tanjugu u generalnom konzulatu Srbije u tom gradu.

Tragičan incident dogodio se ispred dvorane Abdi Ipekči, gde su navijači Galatasaraja napali grupu od oko 400 pristalica srpskog kluba, koji su doputovali na utakmicu.

Ataman se javno izvinio, nije znao za ubistvo

Trener košarkaša Galatasaraja Ergin Ataman javno se danas izvinio jer je ne znajući za ubistvo navijača Crvene zvezde sinoć “delije” nazvao teroristima.

Ataman se izvinio dan posle tragičnog događaja u kojem je nožem ubijen 25. godišnji navijač Crvene zvezde, uoči utakmice sa Galatasarajem u Istanbulu.
“Duboko saosećam sa tragedijom koja je zadesila košarkaše Crvene zvezde i njene navijače. Tome nije mesto u sportu, ni u životu. Nisam znao za ovu tragediju sinoć tokom konferencije za novinare i zato se duboko izvinjavam”, rekao je Ataman na društvenim mrežama.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je ranije danas u telefonskom razgovoru sa svojim turskim kolegom Ahmetom Davutogluom rekao da trener Ataman nije dobrodošao u Srbiju, posle izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače Crvene zvezde, optužio za terorizam.

Davutoglu je pozvao telefonom Vučića kako bi mu izrazio saučešće povodom ubistva navijača Marka Ivkovića.

Jedan komentar

  1. Sad kada je Maja Gojkovic osudila ubistvo navijaca u Istambulu, toliko mi je laknulo i ucinilo smirenim da je to prosto neverovatno.
    Sta bi mi bez takvih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *