Šešelj sleteo u Beograd

Lider SRS Vojislav Šešelj stigao je u Srbiju posle 11 i po godina provedenih u Hagu. Avion u kojem je bio Šešelj sleteo je na aerodrom nešto pre 13 sati.

Na aerodromu “Nikola Tesla” Šešalja su dočekali članovi porodice, rukovodstvo stranke, kao i mnogobrojne pristalice.

Kako je rekla potpredsednica SRS Vjerica Radete, Šešelj će se kratko obratiti javnosti, a potom će se uputiti u sedište stranke u Zemunu.

Sudsko veće Haškog tribunala prošlog četvrtaka odobrilo je puštanje predsednika SRS Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala. 

Šešelj je, na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” stigao letom iz Amsterdama. Šešelj se sa aerodroma zaputio u Zemun, ka sedištu Srpske radikalne stranke.

Pristalice Srpske radikalne stranke okupile su se kako bi dočekali svog lidera. Okupljeni nose stranačke zastave, majice i bedževe sa Šešeljevim likom, a organizovano je i stranačko obezbeđenje, prenosi Tanjug.

KAko javlja reporter RTS-a, pristalice Vojislava Šešelja na aerodromu pevaju četničke pesme.

Na aerodromu su i brojne domaće i strane novinarske ekipe, a funkcioner SRS Milorad Mirčić je naveo da će se Šešelj obratiti prisutnima.

Mirčić je rekao i da će lider radikala potom otići u stranačke prostorije u Zemunu gde će biti održan sastanak najužeg stranačkog rukovodstva.

Šešelj je pušten iz Sheveningena na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Sudsko veće Haškog tribunala donelo je 6. novembra odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, a Vlada Srbije prethodno je Tribunalu dostavila uslovne garancije za njegovo puštanje.

Jedan komentar

  1. Dobro nam došao, Vojvodo! Srbija te čeka sa radošću, jer si nam svima potreban. Tvoje odsustvo je bila praznina za sve kojima je Srbija draga. Ti znaš šta treba da se radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *