Шешељ слетео у Београд

Лидер СРС Војислав Шешељ стигао је у Србију после 11 и по година проведених у Хагу. Авион у којем је био Шешељ слетео је на аеродром нешто пре 13 сати.

На аеродрому “Никола Тесла” Шешаља су дочекали чланови породице, руководство странке, као и многобројне присталице.

Како је рекла потпредседница СРС Вјерица Радете, Шешељ ће се кратко обратити јавности, а потом ће се упутити у седиште странке у Земуну.

Судско веће Хашког трибунала прошлог четвртака одобрило је пуштање председника СРС Војислава Шешеља из Хашког трибунала. 

Шешељ је, на београдски аеродром “Никола Тесла” стигао летом из Амстердама. Шешељ се са аеродрома запутио у Земун, ка седишту Српске радикалне странке.

Присталице Српске радикалне странке окупиле су се како би дочекали свог лидера. Окупљени носе страначке заставе, мајице и беџеве са Шешељевим ликом, а организовано је и страначко обезбеђење, преноси Танјуг.

КАко јавља репортер РТС-а, присталице Војислава Шешеља на аеродрому певају четничке песме.

На аеродрому су и бројне домаће и стране новинарске екипе, а функционер СРС Милорад Мирчић је навео да ће се Шешељ обратити присутнима.

Мирчић је рекао и да ће лидер радикала потом отићи у страначке просторије у Земуну где ће бити одржан састанак најужег страначког руководства.

Шешељ је пуштен из Схевенингена на привремену слободу због лошег здравственог стања.

Судско веће Хашког трибунала донело је 6. новембра одлуку да Војислав Шешељ буде привремено пуштен на слободу, а Влада Србије претходно је Трибуналу доставила условне гаранције за његово пуштање.

Један коментар

  1. Добро нам дошао, Војводо! Србија те чека са радошћу, јер си нам свима потребан. Твоје одсуство је била празнина за све којима је Србија драга. Ти знаш шта треба да се ради.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *