Postoji opis napadača

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su sigurnosne kamere snimile lice jednog od napadača na Milana Beka.

“U napadu na Milana Beka učestvovala su dva lica, koja nisu profesionalci. Na Beka je pucano sa manje od metra, ispaljena su četiri zrna, ali nisu sva pogodila Beka, kome nije povređen nijedan vitalni organ“, naveo je Stefanović. On je takođe naveo da je jednom od napadača spala kapuljača i da postoji opis njegovog lika.

“Pronađeno je jedno zrno, kao i četiri čaure što je dodatan argument u sumnji da su Beka napali amateri. Istraga ide u raznim pravcima, ali ne bih o detaljima“, zaključio je Stefanović.

Pronađene su četiri čaure, jedno zrno ali i otisak stopala za koji verujemo da je napadačev. Nađeno je i više od 20 opušaka cigareta i svi tragovi sada će biti veštačeni kako bi se identifikovala osoba koja je pucala u Beka. Stefanović je istakao i da policija intenzivno radi u nekoliko pravaca na otkrivanju motiva za pokušaj ubistva, ali da, prema dosadašnjim informacijama, oni koji su pucali nisu bili profesionalci. Vozač Milana Beka video je lice napadaču koji je ispalio dva hica u njegovog šefa ispred kuće u Ulici Andre Nikolića.

KCS: Bekovo stanje jutros stabilnije

Stanje ranjenog Milana Beka je jutros stabilnije u odnosu na proteklu noć, saopštio je Klinički centar Srbije. Zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, dodaje se u saopštenju. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde su dve osobe sinoć pokušale da ubiju biznismena Milana Beka.

Stefanović je istakao i da policija intenzivno radi u nekoliko pravaca na otkrivanju motiva za pokušaj ubistva, ali da, prema dosadašnjim informacijama, oni koji su pucali nisu bili profesionalci.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gotovo uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su pokušali ubistvo Milana Beka biti pronađen i izvedeni pred lice pravde i dodao da to nije bilo profesionalno izvedeno.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu gde je obišao rudarski basen Kolubara i kop Tamnava zapadno polje, rekao da mnogi nisu očekivali da će kada su zločinački ubijeni mala Tijana Jurić ili Luka Jovanović ubice biti pronađene, ali da to jeste učinjeno.

“Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno, nije reč o pokušaju profesionalnog ubistva. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde”, kazao je Vučić.

Kako je naveo, to je najvažniji zadatak države da se pokaže da nijedan zločin ne može proći nekažnjeno.

“Oni koji su to počinili biće uhvaćeni i biće kažnjeni gotovo sam siguran u to”, kazao je premijer i dodao da je, naravno, važno i to da je Beko živ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *