Ekonomija i državotvornost okosnica nove stranke

Srpska narodna partija (SNP) biće stranka desnog centra, ali ne sa čvrstom figurom lidera, rekao je u subotu osnivač te stranke Nenad Popović.

“Mi nismo liderska partija, nastali smo iz naroda za narod i ovde će biti puno lidera”, poručio je Popović u centru Beograda gde je postavljen štand za prikupljanje potpisa podrške gradjana.

Bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) je dodao da su državotvornost i jačanje domaće ekonomije okosnica stranke koju osniva.

Upitan da li očekuje da mu se priključi i bivši lider DS S-a Vojislav Koštunica, koji napustio tu stranku 14. oktobra nakon što je Sanda Rašković Ivić poslata nova predsednica, Popović je odgovorio da mu je čast što je bio Koštuničin potredsednik i da mu želi uspeh.

“Verujem da će Koštunica imati još puno toga da kaže u budućnosti”, ocenio je Popović.

U novoj stranci očekuju da će dovoljan broj potpisati sakupiti do 10. novembra, a osnivačka skupština stranke zakazana je za 4. decembar.

DS S napustilo 732 člana iz Novog Sada

Članovi Demokratske stranke Srbije (DSS), njih 732 u subotu je odlučilo da napusti tu stranku i potpiše peticiju za raspuštanje Gradskog odbora DSS u Novom Sadu.

Kao razlog za napuštanje stranke, članovi DS S-a i Gradskog odbora Novog Sada istakli su “da su programska načela duboko izneverena izborom novog rukovodstva i lidera Sande Rašković Ivić”.

Novoj predsednici stranke, kako su saopštili, najviše zameraju što je ideju političke i vojne neutralnosti, označila kao najveću prepreku budućnosti DSS.

“Umesto političke neutralnosti, koja jedino može da sačuva Srbiju od pogubnog puta ka EU, novi stranački organi traže raskid s politikom Vojislava Koštunice. Zamagljena i lukava ideja suverenizma Sande Rašković Ivić nikada ne možezameniti političku neutralnost. Bez političke neutralnosti nema ni DSS i to je jasno ogromnom broju članova stranke”, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *