Vulin: Nećemo smanjivati prava vojnih invalida

Zakon o ratnim vojnim invalidima, koji bi trebalo da bude usvojen u decembru, neće smanjivati stečena prava te kategorije građana, a nadležni će se truditi da im obezbede beneficije koje nisu materijalne.

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin danas je izrazio nadu da će zakon biti usvojen 12. decembra.

“Svakako ćemo se truditi da nivo ostvarenih prava ostane isti”, rekao je on, dodavši da će povećanje nivoa prava biti teško moguće, u uslovima štednje i smanjenja plata i penzija.

Vulin je istakao da je namera resornog ministarstva da toj kategoriji građana “obezbedi neka prava koja nisu materijalna a tiču se dostojanstva, što je takođe vrlo važno”.

Upitan o bezbednosti na radu pripadnika policije i vojske, Vulin je odgovorio da i MUP i Ministarstvo odbrane u tom segmentu dobro rade svoj posao i brinu o svojim ljudima.

“Policajci ili vojnici na sebe preuzimaju određene rizike isto kao što imaju i određene beneficije koje idu uz njihov posao”, rekao je Vulin nakon otvaranja Sajma bezbednosti, navodeći kao primer beneficirani radni staž.

Prema njegovim rečima, reagovanje policije u vojske u poplavama je jedan od primera izuzetno rizičnog posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *