Вулин: Нећемо смањивати права воjних инвалида

Закон о ратним воjним инвалидима, коjи би требало да буде усвоjен у децембру, неће смањивати стечена права те категориjе грађана, а надлежни ће се трудити да им обезбеде бенефициjе коjе нису материjалне.

Mинистар за рад, запошљавање, социjална и борачка питања Aлександар Вулин данас jе изразио наду да ће закон бити усвоjен 12. децембра.

“Свакако ћемо се трудити да ниво остварених права остане исти”, рекао jе он, додавши да ће повећање нивоа права бити тешко могуће, у условима штедње и смањења плата и пензиjа.

Вулин jе истакао да jе намера ресорног министарства да тоj категориjи грађана “обезбеди нека права коjа нису материjална а тичу се достоjанства, што jе такође врло важно”.

Упитан о безбедности на раду припадника полициjе и воjске, Вулин jе одговорио да и MУП и Mинистарство одбране у том сегменту добро раде своj посао и брину о своjим људима.

“Полицаjци или воjници на себе преузимаjу одређене ризике исто као што имаjу и одређене бенефициjе коjе иду уз њихов посао”, рекао jе Вулин након отварања Саjма безбедности, наводећи као пример бенефицирани радни стаж.

Према његовим речима, реаговање полициjе у воjске у поплавама jе jедан од примера изузетно ризичног посла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *