Ruski konvoj s humanitarnom pomoći krenuo u Ukrajinu

Humanitarna pomoć od stanovnika Moskve i Moskovske oblasti je krenula u Ukrajinu na 280 kamiona „Kamaz“. Pomoć obuhvata oko 2 hiljade tona humanitarne pomoći, uključujući žitarice, šećer, hranu za bebe, lekove.

NARO-FOMINSK (Moskovska oblast), 12. avgust — RIA Novosti. U utorak ujutro je iz Naro-Fominska (Moskovska oblast) ka jugo-zapadnoj granici Rusije krenula kolona kamiona sa humanitarnom pomoći.

„Stanovnici istočne Ukrajine će dobiti oko 2 hiljade tona pomoći koje su prikupili Moskovljani i stanovnici Moskovske oblasti“, saopšteno je novinarima u administraciji Podmoskovlja. Humanitarna pomoć od stanovnika Moskve i Moskovske oblasti je krenula u Ukrajinu na 280 kamiona „Kamaz“. Pomoć obuhvata hranu, uključujući 400 tona žitarica, 100 tona šećera, 62 tone hrane za bebe, 54 tone medicinske opreme i lekova, 12 hiljada vreća za spavanje i 69 elektrana različitog kapaciteta.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da je misija usaglašena sa ukrajinskim vlastima.

Juče je predsednik RF Vladimir Putin, u razgovoru sa šefom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, izjavio da se slanje humanitarne pomoći obavlja u saradnji sa predstavnicima Međunarodnog Crvenog Krsta.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_12/Ruski-konvoj-s-humanitarnom-pomoci-krenuo-u-Ukrajinu-6774/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *