Руски конвој с хуманитарном помоћи кренуо у Украјину

Хуманитарна помоћ од становника Москве и Московске области је кренула у Украјину на 280 камиона „Камаз“. Помоћ обухвата око 2 хиљаде тона хуманитарне помоћи, укључујући житарице, шећер, храну за бебе, лекове.

НАРО-ФОМИНСК (Московска област), 12. август — РИА Новости. У уторак ујутро је из Наро-Фоминска (Московска област) ка југо-западној граници Русије кренула колона камиона са хуманитарном помоћи.

„Становници источне Украјине ће добити око 2 хиљаде тона помоћи које су прикупили Московљани и становници Московске области“, саопштено је новинарима у администрацији Подмосковља. Хуманитарна помоћ од становника Москве и Московске области је кренула у Украјину на 280 камиона „Камаз“. Помоћ обухвата храну, укључујући 400 тона житарица, 100 тона шећера, 62 тоне хране за бебе, 54 тоне медицинске опреме и лекова, 12 хиљада врећа за спавање и 69 електрана различитог капацитета.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је рекао да је мисија усаглашена са украјинским властима.

Јуче је председник РФ Владимир Путин, у разговору са шефом Европске комисије Жозеом Мануелом Барозом, изјавио да се слање хуманитарне помоћи обавља у сарадњи са представницима Међународног Црвеног Крста.
http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_12/Ruski-konvoj-s-humanitarnom-pomoci-krenuo-u-Ukrajinu-6774/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *