Putin razgovor sa Porošenkom okarakterisao kao pozitivan

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin rekao je da je razgovor sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom bi pozitivan. Ovo je ruski lider izjavio posle susreta u Minsku.

Šef države je rekao da je susret u tom formatu bio koristan. „Ja, zaista ne znam kako će se to završiti. Ali, u svakom slučaju imali smo mogućnosti da još jednom iznesemo našu zabrinutost“, rekao je Putin.

On je, takođe, naglasio da će Rusija činiti sve u cilju mirnog procesa i prekida krvoprolića u Ukrajini.

Putin je, takođe, rekao da je na pregovorima postignuta saglasnost oko pružanja ruske humanitarne pomoći stanovništvu jugoistoku Ukrajine.

Rusija se nada da će zapadne zemlje poštovati mere koje je Moskva uvela radi zaštite svoje privrede. Ovo je izjavio predsednik Ruske Federacije posle razgovora u Minsku.

Potpredsednik RF Arkadij Dvorkovič izjavio je daće  RF ukinuti ograničenja uvoza, onda kada više ne bude bilo pretnje po nacionalnu bezbednost.

Putin je 6. avgusta potpisao ukaz o zabrani uvoza prehrambenih proizvoda iz zemalja, koje su uvele sankcije Rusije. Ove mere odnose se na junetinu, svinjsko meso, piletinu, kobasice, ribu, povrće, voće, mlečen proizvode i brojne druge proizvode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *