Klimatska mafija

Američka vojska nastavlja „humanitarnu misiju“, samostalno i nekontrolisano razvijajući sektor klimatskog inženjeringa. U nedavno objavljenom izveštaju Pentagon tvrdi da već ima dovoljno akumuliranih finansijskih, tehnoloških i industrijskih resursa da se deluje nezavisno od vlada i njihovih političkih odluka

Suočena sa protestima naučne javnosti i masovnim civilnim otporom, klimatska mafija je sa tajnog zaprašivanja i negiranja postojanja hemijskih tragova na nebu prešla u fazu priznavanja ovih delatnosti vršeći istovremeno pritisak na vlade i međunarodne institucije da se klimatski inženjering legalizuje i podrži (finansijski i medijski).
U takvoj atmosferi će 18. avgusta u Berlinu biti održana međunarodna konferencija posvećena klimatskom inženjeringu.
[restrictedarea]

NAUKA SLUŽI, NE VLADA! Organizator skupa IASS Potsdam, pod pokroviteljstvom nemačkog Ministarstva za obrazovanje i naučna istraživanja, pozvao je konačno na zvaničnu konferenciju i naučnike čiji je stav protiv eksperimentisanja sistematski prikrivan od javnosti, ili im je prišivana etiketa „teoretičari zavere“.
Na skupu će imati priliku da izlaže i „Pečatov” sagovornik u ovom broju – čuveni američki meteorolog i aktivista Dejn Vigington koautor kultnog filma „Čime nas to, pobogu, zaprašuju?“ (What in the world are they spraying?).
Pored Dejna Vigingtona, pretežno angažovanog na terenu, značajan teoretski doprinos pogledu na nasilno delovanje na klimu donosi Majk Hulm, klimatolog i profesor na Kraljevskom koledžu u Londonu (predmet Klima i kultura) autor knjige „Može li nauka da zaustavi klimatske promene? Razlozi protiv klimatskog inženjeringa“ (Can Science Fix Climate Change? A Case Against Climate Engineering). Hulm u knjizi iznosi argumente protiv zlonamernog uključivanja nauke u globalni eksperiment modifikacije klime, s obzirom na to da „nauka nije u stanju da predvidi posledice eksperimenata, niti da ih kontroliše“, a osnovna poruka s kojom ide u Berlin glasi: „Pokušaj resetovanja planetarnog termostata ne daje odgovor na problem!“

KLIMATSKA POLITIKA Iznoseći argumente protiv ideje o sprovođenju „naučnog plana B“ − ubacivanje stratosferskih aerosola radi regulisanja globalne temperature − Hulm problematizuje etičnost same ideje o takvoj intervenciji, podsećajući da „nauka mora da služi čovečanstvu umesto da vlada“.
On tvrdi da klimatske promene nisu problem koji čeka na rešenje: „S obzirom da se radi o prirodnom, kulturnom i političkom fenomenu, koji zahteva preispitivanje odnosa prema sebi, društvu i ulozi humanosti u našoj civilizaciji, proces odlučivanja podrazumeva konsenzus između naučnika, ekonomista, vernika, psihologa, sociologa i političara. Nemogućnost postizanja konsenzusa iskoristili su političari preuzevši samostalno vođenje klimatske politike“.
Posledica takve politike je klimatski haos nastao posle brojnih nasumičnih lokalnih i globalno sprovođenih tehnoloških intervencija od strane klimatskog korporativnog menadžmenta. Pošto su ove aktivnosti tajne i vlade negiraju njihovo postojanje, ne postoji ni potreba za zakonskom regulativom.

„TERMOSTAT VIZIONARI“ Korporacije uključene u ovaj biznis ne zanima opasnost od poigravanja Zemljinim biogeofizičkim sistemom, zato što one nemaju straha, savesti, odgovornosti pred potomstvom. Ne zanimaju ih ni argument Majka Hulma da je tehnologijom nemoguće delovati na klimatske promene. „Termostat vizionari“ predstavljaju SAI tehnologiju kao nešto humano i krajnje dobronamerno prikrivajući činjenicu da se radi o sprovođenju neograničenih eksperimenata uz razvoj sve rizičnijih tehnologija. Nijednog trenutka ne smemo smetnuti s uma da je naša vrsta produkt evolucije a ne njen autor i kontrolor.
Strah je moćno oružje američke politike i glavni adut za nastavak „rata protiv terorizma“, ali je posle eliminacije Bin Ladena, „rat protiv klimatskih promena“ dobio prioritet, uključujući i prvooptuženi CO2. S obzirom da u američkom Kongresu još nije postignut politički konsenzus, vojska je preuzela stvar u svoje ruke. Poznata po „milosrdnim aktivnostima“ iznad Srbije, ona nastavlja „humanitarnu misiju“, samostalno i nekontrolisano razvijajući sektor klimatskog inženjeringa. U nedavno objavljenom izveštaju Pentagon tvrdi da već imaju dovoljno casino online akumuliranih finansijskih, tehnoloških i industrijskih resursa da deluju nezavisno od vlada i njihovih političkih odluka.

TRAGOVI KoJI VEOMA LEPO IZGLEDAJU Za to vreme američka vojna industrija smišlja nove profitabilne aktivnosti, a među njima je i predlog da se na površinu ledenih voda Antarktika ubrizgaju reflektujući mikromehurići koji bi odbijali Sunčevu svetlost. Predlagač se, uzgred, ograđuje od odgovornosti izjavom da „ne zna kako će se to odraziti na okruženje, ali da ideja nije za odbacivanje“.
Na ovogodišnjem sajmu Farnborough International Airshow (VB) izveden je aero-spektakl jedne od najmoćnijih kompanija specijalizovanih za globalne odbrambene sisteme, Raytheon iz Masačusetsa. Ovaj proizvođač bespilotnih letelica, radara i opreme za „bezbednosne izazove u uslovima današnjeg okruženja“ posluje sa 80 zemalja ne birajući klijente. Medijsku sliku sajma pokvarila je grupa demonstranata, sa transparentima protiv hemijskog zaprašivanja, a na njihovo pitanje jednom od visokih vojnih funkcionera: „Čime nas to, pobogu, zaprašujete?“ dobili su ciničan odgovor: „Ne znam o čemu govorite, ali priznajte da tragovi veoma lepo izgledaju.“ Vojni zvaničnik „nije znao“ ni da su jata bespilotnih letelica, takozvanih „dronova“, konstruisanih za formiranje oblaka (cloud seeding) s „potencijalnom mogućnošću da deluju globalno“, zvanično puštena u Nevadi 2013. u cilju testiranja od strane Federalne avio-službe.
S obzirom na hroničan muk u naučnoj javnosti Srbije i podsmešljive medijske osvrte na kritičare klimatskog inženjeringa proglašene za teoretičare zavere, može se očekivati da će problem rešavanja „klimatskih promena“ u našoj zemlji, manifestovanih u vidu poplava, suša, orkanskih bombi i gigantskih ledenih kugli, preuzeti političari. Jedan od njih je trijumfalno izjavio da ulazimo u naprednu tehnološku eru borbe protiv grada zaprašivenjem oblaka iz aviona. Zvuči poznato?!

___________________________________________________________________________________

Dejn Viginton: Duh iz boce je pušten

Jedan od učesnika na međunarodnoj konferenciji posvećenoj klimatskom inženjeringu koja će se održati 18. avgusta u Berlinu biće i Dejn Viginton, američki meteorolog i aktivista, koautor kultnog filma „Čime nas to, pobogu, zaprašuju?“ Vigington koji raspolaže obimnom dokumentacijom, dovoljnom da na svakom sudu osudi odgovorne za ekocid i genocid, u razgovoru za „Pečat“ kaže da će na berlinskoj konferenciji ponoviti ono što je već poručio američkom narodu 15. juna na konferenciji u Šasta Kauntiju: „Naša zemlja je napadnuta klimatskim oružjem. Drveće umire, a voda i zemlja su pune teških metala. Nad čitavom Planetom se vodi neobjavljeni rat pod lažnom zastavom „sprečavanje klimatskih promena“.
U čemu se sastoji njihova strategija?
Njihova strategija se sastoji u zastrašivanju javnosti „klimatskim promenama“ radi dobijanja formalne saglasnosti za komercijalnu, nelegalnu kampanju zaprašivanja atmosfere hemikalijama. Veštački oblaci stvoreni na taj način izlažu se delovanju antenskog sistema HAARP pretvarajući klimu u oružje nezamislive moći. I sami ste svedoci poplava i klimatskih bombi u vidu tornada praćenih gradom neprirodne veličine. Ukoliko ne možemo da izađemo iz kuće zato što je vazduh prepun toksičnih materija kojima nas zasipa vojna i civilna avijacija, onda je jasno da se klimatski inženjering mora staviti van zakona, a zaprašivanje momentalno obustaviti.
Kako tumačite pojavu grada veličine teniske lopte i nemušta objašnjenja stručnjaka?
Pojavu destruktivnih oluja gde ih nikad nije bilo i veštačkog hemijskog grada treba shvatiti kao posledicu zaprašivanja atmosfere hemijskim sredstvima. Posle zaprašivanja se stvara kupola iznad oluje, koja sprečava konvekciju oblaka. Ledene kugle su prateća pojava ovih eksperimenata. Takav grad je nedavno pogodio i Velika jezera, ali je američka meteorološka služba za pojavu ledenih kugli dala nebulozna objašnjenja, koja su verovatno − po direktivi − i vašim meteorolozima servirana. Slično se dogodilo i stanovnicima u zapadnoj Australiji; oni se sa jezom sećaju oluje iz 2010. koja se pojavila „niotkuda“ izručivši grad veličine teniske lopte. Zar podatak da su se štete od oluja u periodu od 2010. do 2012. povećale za 84 odsto, sa tendencijom rasta, ne govori da zaprašivanje treba odmah zaustaviti?

Kako komentarišete najavljeno gašenje antenskog sistema HAARP na Aljasci,
do 2015?

Nažalost, duh iz boce je pušten i ne možemo se nadati da će se tako lako vratiti. Previše je novca u igri da bi razum pobedio, gašenje HAARP sistema na Aljasci ne znači da se odustalo od razvijanja ovog oružja, već da je ovaj jonosferski grejač zamenjen mrežom prenosnika sa stotinu puta jačim efektom nego što je bio HAARP. Trenutno treba usmeriti pažnju ka globalnoj mreži stanica za emitovanje elektromagnetnih talasa, od kojih su mnoge locirane na Azorima, ali i svuda po svetu kako na moru, tako i na zemlji. Pretpostavljam da Srbija nije izuzetak.
[/restrictedarea]

Jedan komentar

  1. Ma amerikanci i Amerikanci su jadni.
    Govore nam, odavno, da su ovladali prirodom, da mogu stvarati oblake, ili ih uništavati, da mogu kontrolisati prirodu, pa i zemljotrese.
    To su njihove totalne laži. Oni ne mogu ništa. Samo izmišljaju i druge uvjeravaju u “svoje” znanje.
    A oni samo mogu uništavati atmosferu, puštati u nju razne otrove i nepolagati za to nikome račun.
    Da oni mogu bilo šta uraditi potvrdili bi to na svojim prostorima, gdje svake godine imaju razne “kataklizme” i sunovrate.
    Ne mogu oni ništa, samo se đaba kočopere.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *