U Slavjansku zarobljena tri ukrajinska specijalca

KIJEV- Narodne oružane jedinice u regionu Donjecka zarobile su tri pripadnika specijalne jedinice Ukrajinske službe bezbednosti (ŠU) koji su došli iz Kijeva.

Predstavnici oružane formacije samoproglašene “Narodne Republike Donjeck” rekli su danas novinarima da su privedeni specijalci imali zadatak da sprovode izviđanje i otmu Igora Bezlera, lidera donjeckih snaga za samoodbranu, prenosi Itar-Tas s.

Specijalci će biti ili razmenjeni za zarobljene pripadnike donjeckih snaga za samoodbranu i potom odvedeni u Kijev ili će biti zadržani dok se situacija ne razjasni.

Tim pregovarača OEBS-a uputio se u Slavjansk, u istočnoj Ukrajini, da pokuša da izdejstvuje oslobađanje osam vojnih posmatrača koje drže lokalni proruski pobunjenici.

Nepoznati napadači koji su u subotu uveče stigli helikopterima i napali kontrolni punkt u gradu Soledar u regionu Donjeck na istoku Ukrajine su se povukli, prenosi Raša Tudej.

Bivši ukrajinski premijer i lider partije Otadžbina Julija Timošenko, koja je predsednički kandidat, pozvala je svog glavnog suparnika na izborima Pjotra Porošenka da odustane od svoj predloga da Kijev vodi razgovore sa Rusijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *