NENAD POPOVIĆ: NEOPHODNO OSNIVANJE POLJOPRIVREDNE RAZVOJNE BANKE

„Kada DSS dođe na vlast odmah ćemo formirati Poljoprivrednu razvojnu banku čiji će zadatak biti da omogući jeftine kredite poljoprivrednicima“, rekao je danas tokom posete Šidu potpredsednik DSS, Nenad Popović.

On je objasnio da naši seljaci ne mogu da se takmiče sa konkurencijom iz okruženja koja ima nekoliko puta niže kamate na zajmove. „Srpski seljak, koji ima godišnju kamatu na kredit između 10 i 20 odsto, ne može da se takmiči sa seljakom iz okruženja koji ima godišnju kamatu na kredit od dva odsto“ rekao je Popović i dodao da „kamate jedu sve što seljaci zarade“.

„Kako bi srpski seljak bio konkurentan sa seljakom iz okruženja država mora da mu omogući jeftinije kredite od onih koje danas daju komercijalne banke u Srbiji“, zaključio je Popović.

Jedan komentar

  1. Bravo! To je prava stvar.Poljoprivreda je nas adut. Konacno dobre ideje i DSS mora, bez obzira na ishod izbora, da sprovede ovu ideju. Mala Holandija, koja otima zemlju od mora, bogata je zahvaljujuci pametnoj politici. Moramo mladima na selu stvoriti dobre zivotne uslove. Poljoprivredna gazdinstva imaju buducnost samo sa brojnom i zdravom porodicom, pa se tako resava i problem “Bele kuge”. To je izlaz za nase kljucne problebe: odumiranje, siromastvo, kulturno i moralno propadanje… Dobrom orgnanizacijom je danas zivot na selu lepsi nego u bilo kom gradu, pa ce se mladi rado vratiti lepoti zelene Srbije. Gospodin Popovic treba sa Rusijom da osnuje takvu Banku. Rusija bi uvozom zdrave hrane iz Srbije ostvarilla i svoj strateski cilj da ima zdravo stanovnistvo. U ostvarenju ove ideje ce sigurno ucestvovati i Dijaspora. Mi to zelimo vec dugo. Proizvodnja zdrave hrane je nasa osnovnna privredna poluga. Mozda je Borka zbog slicnih ideja i nestala u “saobracajnom udesu”. Srecno! Vera Dedovic Vuletic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *