Anketa: SAD predstavljale najveću pretnju po mir u svetu

MOSKVA, – Anketa javnog mnjenja u 68 zemalja pokazala je da četvrtina ispitanika smatra da su Sjedinjene Američke Države u prošloj godini bile najveća pretnja po mir u svetu.

Rezultati istraživanja, koje su sproveli Svetska nezavisna mreža i američka agencija Galup pokazalo je da je antiameričko raspoloženje prisutno ne samo u zemljama koje se protive SAD, već i u zemljama partnerima u okviru NATO, kao što su Turska i Grčka, objavljeno je na vebsajtu ruske televizije “Raša tudej”.

Čak 24 odsto ispitanih u 68 zemalja smatra da su SAD predstavljale najveću opasnost po mir u svetu 2013. godine, dok je druga zemlja u tom pogledu Pakistan, sa osam odsto glasova, a Kina je sa šest odsto glasova na trećem mestu.

Na četvrtom mestu su Avganistan, Iran, Izrael i Severna Koreja, pošto pet odsto ispitanih smatra da te zemlje predstavljaju najveća opasnost.

Istraživanje je pokazalo i da su se SAD smatrale najvećom pretnjom po mir ne samo na Bliskom istoku i na severu Afrike, oblastima pogođenim američkim vojnim intervencijama, već i u samoj Americi, gde takvo mišljenje ima čak 13 odsto građana.

Istovremeno, istraživanje je ispitivalo i u kojoj bi zemlji ljudi voleli najviše da žive ukoliko za to ne bi bilo nikakvih prepreka, a na vrhu liste su se, iznenađujuće, opet našle SAD, gde bi volelo da živi devet odsto anketiranih.

Jedan komentar

  1. Često se pitam,šta je to,što u tplikoj meri privlači ljude,da žude za Amerikom?Tamo,običan mali čovek nikog ne zanima.Obespravljen je u svemu.Nesloboda vlada,policiska država.Kada hoće nešto prigrabiti,izazivaju ratove,tuđa deca ginu za interes moćnih.Bezosećajno ubijaju malu decu,predsednike suverenih država.Okoreli zlikovci.Okupani su krvlju nevinih.Imaju Gvatanamo zatvor,najneljudskiji.Štampaju pare bez pokrića,svi sudeluju u tome.Izeš zemlju,u kojoj ne smeš slobodno šetati ulicom.Od vajkada,obečana zemlja,nekad je vladala “zlatna groznica”možda zato?Ni u snu je ne bih želela.Tiranija,diktatura,Fašizam,oduvek bila i ostala,svoju neljudskost pripisuju drugima.Žele samo oni opstati na planeti.Zaklinju se na Bibliju,lažu,imaju najvišu korupciju.Amerika,krvavog lika,razbojnici,otimači,to je vaša Amerika.Borci su im plašljivi,nikakvi,o nekoj časti oficira,ne znaju šta je to.Ko protura ne zdravu hranu,čiji je MONSANT,ko vrši užasne eksperimente na nevinim malim bićima.Ko kupuje ljudske organe,ubijajući mlade ljude,za nekog bogatog starca pri kraju života?Gde su završili organi takođe mladih Srba,posredstvom Tačija,Dačićevog omiljenog druga u ovom boju za Kosovo preko Brisela?-Luna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *