SNS ubedljiva na izborima u Voždovcu i Odžacima

BEOGRAD, ODŽACI – Prema nezvaničnim rezultatima, SNS je na lokalnim izborima u Voždovcu osvojila oko 50 odsto glasova, dok će naprednjaci samostalno formirati vlast u Odžacima.

Kako saznaje Tanjug, Demokratska stranka osvojila je 11 odsto glasova, a cenzus su prešle i Socijaldemokratska partija Srbije, Socijalistička partija Srbije i Demokratska stranka Srbije.

SNS traži raspisivanje pokrajinskih izbora u Vojvodini, izjavio je Goran Knežević potpredsednik te stranke.

SNS je ostvarila ubedljivu pobedu, rekao je Knežević postavljajući pitanje legitimiteta vlasti u pokrajini.

Prema njegovim rečima, uprkos strahovitoj kampanji i prebijanju njihovih aktivista, SNS je ostvario izuzetnu pobedu i to je pravi odgovor svima koji napadaju predsednika te stranke Aleksandra Vučića i svim tajkunskim organizacijama koje pokušavaju da slome kičmu SNS-u.
“Postavljam pitanje legitimiteta vojvođanske vlasti, posle ubedljive pobede u Kovinu, Srbobranu i Vršcu i posle odluke Ustavnog suda da statut Vojvodine proglasi neustavnim, pitanje je da li Bojan Pajtić može ostati na vlasti, rekao je Knežević.

On je dodao da su stigli podaci sa dva izborna mesta, ali da je izvesno da će SNS imati 16 od ukupno 27 mandata SO Odžaci.

SNS je apsolutni pobednik lokalnih izbora u Odžacima i samostalno će formirati vlast u ovoj opštini, rekao je predsednik novosadskog gradskog odbora SNS, Danor Zobenica.

On je, obraćajući se pristalicama stranke ispred Izbornog štaba SNS-a u Odžacima, rekao da je, prema do sada prebrojanim glasovima, ta stranka definitivno stekla mogućnost samostalnog formiranja vlasti, a da je jedino neizvesno da li će osvojiti više od 50 ili sasvim blizu 50 procenata glasova.

On je pozvao pristalice SNS na strpljenje, istakavši da će, kako je rekao, i ta dilema vrlo brzo biti rešena.

Odmah po njegovom obraćanju pristalicama naprednjaka, počelo je slavlje u centru Odžaka, simpatizeri te stranke igraju kolo uz živu muziku, a svakog trenutka pristižu automobili sa stranačkim zastavama.

U SNS su za 21.30 najavili konferenciju za novinare, ali će ona biti održana nešto kasnije, jer se, kako je rečeno Tanjugu, čeka da stignu rezultati sa svih biračkih mesta, kako bi se znalo da li je SNS osvojio natpolovičnu većinu glasova.

5 komentara

  1. Nebih da ispadnem zakeralo.53 posto glasova je fantastican rezultat.
    Cak i uz ovako malu izlaznost(36 posto).Ako se uzme u obzir broj upisanih glasaca(156962)SNS je dobio poverenje nekih 19 posto.A tu,negde,bi bila i donja granica legitimiteta.Pravo pitanje,ne samo
    za SNS, vec za sve stranke je:sta se desilo sa skoro 100.000 glasaca
    koji nisu izasli na izbore?Da li je poledica jedini uzrok?

  2. Aha, vidim da se ne usuđujete da dajete komentare. Treba oslušnuti sa koje strane duvaju vetrovi i treba se ušlihtati pobedniku, jer ako statistika kaže da su glavni onda je to sigurno tako. Učila mene moja baba da umiljato jagnje dve majke sisa a ja nikako da naučim pa nemam nijednu mislim sisu.Jer, ako statistika kaže da ćemo se ekonomski oporaviti i još kaže da aflatoksina nema u mleku-jeli Kneževiću-onda mi to verujemo. A pusta sela i gladan narod to su izmišljotine. Kosmet nikada nije bio srpski a ludi car Lazar je odveo narod u masovno samoubistvo. Očekujem uskoro jedan od uslova za početak pregovora za ulazak u EU suđenje caru Lazaru za genocid i prepravku srpske istorije dok se ne utvdre činjenice. Kad malo bolje razmislim, koji će nam đavo da budemo nacija, slugeranje nikada nisu imale potrebu da imaju naciju zašto bi onda imali mi. Kad utvrdim ko sam javiću Vam sem ako me ne preduhitre i ugrade mi čip tada ću tačo znati da se zovem broj.Srećno Vam bilo i uživajte u pobedi.

  3. Sta je pisac(sinoc)hteo da kaze? Na Vozdovcu je glasala jedna,oveca,
    TRECINA!Otprilike clanovi stranaka sa uzom familijom.DVE TRECINE(kao onomad u Mitrovici)ili “tiha vecina”nije izaslo.Ja to zovem BOJKOT i
    ponovo postavljam pitanje legitimiteta takve vlasti.Eto,rekoh i spasih dusu svoju.

  4. He,he Sprema se polako. Bice vremena kada ce izaci i oni sto su sada bojkotovali jedino neznam gde ce tada ,,uredni,, glasaci iz neazurnih spiskova.

  5. da glasam za onog koji je izdao zakletvu u crkvi,kuma sada srbe na kosmetu i kosmet-ama baš nikad

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *