Izbori na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu

BEOGRAD – Na lokalnim izborima na Voždovcu učestvuje 13 izbornih lista, u Odžacima na deset izbornih lista,a u Kostolcu sedam. U Odžacima, nakon jednočasovnog prekida izazvanog tučom, glasanje nastavljeno.Biračka mesta, koja su otvorena jutros u sedam časova, biće otvorena do 20 sati, kada će biti završena i predizborna tišina koja je počela u petak, 13. decembra, u ponoć. Gradski odbor SNS Novi Sad saopštio je da je u incidentu u neposrednoj blizini birališta u Bačkom Gračacu povređena njihova aktivistkinja, koja je prebačena u bolnicu, dok DS navodi da je u Bogojevu napadnuta porodica člana biračkog odbora iz te stranke, a jedna osoba nakon lekarskog pregleda upućena je u bolnicu u Sombor.

Na izborima na Voždovcu učestvuje 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.
Kada je reč o broju glasača, na Voždovcu 156.962 građanina imaju biračko pravo, u Kostolcu 11.573, a u Odžacima oko 27.000.

Na Voždovcu, čija Skupština opštine ima 56 odbornika, ima 86 biračkih mesta.
Na voždovačkim izborima “nadmeću se” liste “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka”, “1389 – Borba za Voždovac – Miša Vacić”, “Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica”, “Rasim Ljajić – Socijaldemokratska partija Srbije”, “Čedomir Jovanović – Liberalno demokratska partija” i “Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj”.
Na Voždovcu nastupaju i liste “Beogradska inicijativa – Zoran Ostojić – URS – Miroslav Čučković”, “Dveri – Nova snaga Voždovca”, “Ivica Dačić – SPS – PUPS – JS”, “Nova stranka – Zoran Živković”, “Đilas Demokratska”, “Evropska demokratija” i “Nijedan od ponuđenih odgovora”.

Građani Kostolca glasaju na 11 biračkih mesta – sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama.
Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca glasaju i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.
Na izborima učestvuju liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, “Inicijative za promene”, Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

U Odžacima se bira 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači su “raspoređeni” na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.
Na lokalnim izborima u opštini Odžaci birači mogu da biraju između 10 prijavljenih lista – DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DS S i Dveri, SPS-a, Grupe građana Zadružni blok i LDP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *